Обществените медии трябва да задават високи професионални стандарти, затова трябва

...
Обществените медии трябва да задават високи професионални стандарти, затова трябва
Коментари Харесай

Румен Радев разговаря с президента на Радио Свободна Европа /Радио Свобода


Обществените медии би трябвало да задават високи професионални стандарти, по тази причина би трябвало да се подсигурява финансовата им самостоятелност.

Това съобщи президентът на среща с президента на " Радио Свободна Европа /Радио Свобода " Джейми Флай, който е на посещаване у нас. Разговорът се състоя през днешния ден на „ Дондуков “ 2, оповестиха от прессекретариата на Президентството. 

„ Обществените медии не трябва да разчитат на „ благоразположението “ на ръководещите, с цел да получат финансиране, а да има законови гаранции за техния бюджет, да вземем за пример може да бъде закрепен избран дял от брутния вътрешен артикул. Това е причина за самостоятелната им професионална работа “, съобщи президентът. Той още веднъж акцентира, че в България са нужни законови промени за бистрота на финансирането и действителната благосъстоятелност на всички медии. „ Това би трябвало да бъде приоритет на ръководещите, който ще провокира действителна смяна за гарантиране свободата на словото “, добави. 

По време на срещата бяха разисквани провокациите пред публицистиката при отразяване на военния спор в Украйна и усилване на пропагандата, отстояването на високи професионални стандарти и показване на аудиторията на информация, основана на обстоятелства. „ В условия на „ осведомителна “ интервенция, в която виждаме разнообразни тълкования на действителността, от ден на ден се нуждаем от истината и от безпристрастна информация “, съобщи и добави, че всяко деформиране на протичащото се не обслужва публичните ползи и това слага въпроса за ролята на качествената публицистика.

Джейми Флай срещна президента с активността на " Радио Свободна Европа /Радио Свобода " при отразяване на военния спор в Украйна. „ Целта ни е да покажем протичащото се на място и следствията от войната “, съобщи гостът. Той означи растящия интерес на младата публика в България към медията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР