Родителите на жертвите на Луси Летби най-накрая дадоха гласа си - тъй като мъчителни изявления описват болката им

...
Обществената галерия в Кралския съд на Манчестър беше препълнена -
Коментари Харесай

Обществената галерия в Кралския съд на Манчестър беше препълнена - както беше по време на целия 10-месечен процес - с родители, чакащи техният момент да кажат на медицинската сестра убийца колко много е опустошила живота им.

Летби получи доживотна присъда

На живо от съда: „Сълзите в съда като „садистични“ осъдени на Летби – последни актуализации

Журито не трябваше да се връща в съда, за да види присъдата, но осем съдебни заседатели го направиха, заемайки мястото, което са заемали през по-голямата част от годината, за последен път.

Дори родителите от четирите бебета, които не получиха присъда за детето си, присъстваха в проява на солидарност и неподчинение.

Закачени на гърдите на всяко от тях - и на всички служители за връзка със семейството и полицията, които беше разследван - беше малка значка със 17 сини и розови ленти. По едно за всяко дете, според прокуратурата, Летби е убит или нападнат в болницата на графинята на Честър.

Както се очакваше, в последен ход на страхливо неподчинение.

Но в крайна сметка не стана всъщност няма значение. Това не беше нейният момент – това беше техният.

Някои родители се обърнаха към съда

Родителите плакаха, докато разказваха подробно как децата им са умрели в ръцете им или са били изкъпани от медицинската сестра убийца. Трима избраха сами да се обърнат към празния док. Гласовете им трепереха и една майка трябваше да направи пауза, докато описваше загубата на така обичания си син, но тя не спря, гласът й остана силен.

Много обвиняваха себе си - една беше твърде уплашена, за да кърми бъдещите си деца, страхувайки се, че тя ще ги убие - връзките им се разпаднаха и доверието им във властта беше напълно прекъснато.

Няколко от бебетата бяха резултат от вече трудни пътувания с безплодие. Една двойка потърси лечение в чужбина и планираше да се върне в европейската клиника един ден, за да даде на дъщеря си братче или сестриче.

Вместо това ембрионите бяха оставени на склад, родителите бяха толкова белязани от общуването с Летби, че оставиха дъщеря си трайно инвалидизирана.

Прочетете повече за процеса Летби:

Как полицията залови най-лошия убиец на бебета във Великобритания
В съдебна зала седем: Историята на процеса

Letby: Изявления за въздействие, прочетени в съда

Болката на родителите беше разкрита

Родителите си подадоха кърпички, докато споделената им болка беше разкрита. Всяко бебе беше уникално, всяко нападение и смърт различни, но всички те изпитаха една и съща болка и жестокост на живота, прекъснат - или безвъзвратно променен - ​​от някой, който трябваше да ги защити.

Смекчаването беше кратко - защитният адвокат на Летби , Бен Майърс, не може да предложи нищо на съдията, което евентуално да намали присъдата й, тъй като тя продължава да твърди, че е невинна.

Прокуратурата настояваше Летби да получи доживотна заповед (само третата жива жена, за да получи такава присъда), позовавайки се на предумишлеността на мъчителната кампания на жестокост, насочена към най-невинните и най-уязвимите.

И докато съдията се приготвяше да осъди Летби, вече нямаше въздух на очакване, произтичащо от всички предишни присъди.

Вместо това имаше само тихо облекчение от мисълта какво ще се случи по-нататък.

Родителите ридаеха и се прегръщаха, докато съдията казваше на стаята че Летби ще прекара остатъка от живота си в затвора.

за всяко престъпление - общо 14 и ще умре, без да познае свободата си.

Някои се обърнаха един към друг и се усмихнаха, стискайки ръце и подавайки кърпички между тях.

Като член на съдебната охрана - който е ескортирал Летби всеки ден в и извън стаята през последните 10 месеца - избърса сълзите, единственият човек, който не беше присъстващи да чуят съдбата й беше самата медицинска сестра убиец.

Но днес тя беше човекът, който имаше най-малко значение.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР