Обществена поръчка ще определи коя фирма ще достави машините за

...
Обществена поръчка ще определи коя фирма ще достави машините за
Коментари Харесай

Обществена поръчка ще определи кой ще достави машините за вота -

Обществена поръчка ще дефинира коя компания ще достави машините за предварителните избори. Единственият аршин е цената. Трябва да обещаеш, че ще изпълниш поръчката и да дадеш най-ниска цена и всеки може да се опитва.

Това съобщи шефът на " Сиела Норма " Веселин Тодоров по Българска национална телевизия. Наличните машини са 12 837, а тези, които са дали недостатъци, ще бъдат ремонтирани за сметка на " Сиела Норма ", съобщи още Тодоров.

По думите му устройствата не престават да се съхраняват в същия склад, където и предходната година. Той увери, че компанията няма достъп до последната версия на софтуера за вота и " Сиела Норма " е на същата позиция като всяка друга компания, с изключение на насъбрания опит. 

Нови машини за този избор няма да се купуват, защото за това би трябвало решение на парламент, само че още 2000 машини ще покрият всички секции в страната, в това число и тези с под 300 гласоподаватели, стана ясно от думите на Тодоров. 

Той акцентира, че гласуването с машини е доста по-сигурно от това с хартиени бюлетини, както и че рискът от операции е най-малък. Машините имат отбрана от това някой да интервенира софтуера, той записва, има лок вестник, където се вижда кой какво е правил по време на изборите, има разписки и протокол, които могат да бъдат тествани. Има и софтуерна опция и за бързо автоматизирано преброяване, изясни шефът на " Сиела Норма ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР