Общата задлъжнялост на болничните лечебни заведения е около 600-700 млн.

...
Общата задлъжнялост на болничните лечебни заведения е около 600-700 млн.
Коментари Харесай

Проф. Сербезова: Ще са нужни и законодателни промени за справяне с болничните дългове

Общата задлъжнялост на болничните лечебни заведения е към 600-700 млн. лева Това сподели министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова в отговор на въпрос от депутата от „ ИТН “ доктор Ивайло Христов по време на блиц контрола в парламентарната здравна комисия.

„ Някои лечебни заведения се открояват по-сериозно и те постоянно са в светлината на прожекторите. Това, което подхващаме в този момент за всички лечебни заведения, за които сме открили отрицателни трендове, е да се изискват обновени оздравителни стратегии, които да бъдат прегледани деликатно. Разбира се, всичко това би трябвало да се преглежда в подтекста на последните две години, които сложиха в тежки условия болничните лечебни заведения, увеличение на разноските, а за част от лечебните заведения проблемите са наследени “, сподели министърът.

Проф. Сербезова добави, че в някои лечебни заведения към този момент са назначени прокуристи. „ Обществото не може да чака те да бъдат оздравени за една-две години, нито е толкоз просто, че това да се случи единствено с взимането на заем от банка. Става въпрос за изцяло излекуване, в това число и предоговаряне на връзки с университети “, сподели тя и добави, че за някои решения евентуално ще са нужни законодателни промени.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР