Общата сума от пенсията и COVID добавката, която над 1

...
Общата сума от пенсията и COVID добавката, която над 1
Коментари Харесай

Над 1 млн. пенсионери бяха неприятно изненадани от парите, които получиха януари

Общата сума от пенсията и Коронавирус добавката, която над 1 млн. пенсионери получиха януари ги изненада неприятно. Тя беше по-ниска от тази, която са получили през декември.



Пенсиите на всички са увеличени, крайният резултат за някои пенсионери е по-малко пари обстоятелството, че това нарастване на пенсиите не съумя да покрие разликата, която беше 120 лева и стана 60 лева това хората не го одобриха. За мен е чисто информационен беше казусът. Обявено беше, че никой няма да вземе по-малка пенсия. По-малка пенсия никой не взе, само че взеха по-малко пари, разяснява някогашният обществен министър Лидия Шулева. Според нея е била неточност Коронавирус добавките на най-възрастните да се раздават „ на калпак “.

По думите на икономистът Мика Зайкова крайният резултат е, че покупателната дарба над 1 млн. пенсионери пада. Същото важа и за хората на минимална работна заплата, която не се усили от януари тази година, добави специалистът. С 300 лева минимална пенсия един пенсионер през септември купуваше 274 хляба -бял самун, а в този момент купува 170 хляба, даде образец Зайкова. Тя посочи, че компенсацията, която ще получат ощетените през февруари, инфлацията ще ги е изяла.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР