Общата стойност на всички т.нар. трофейни имоти, които се продават

...
Общата стойност на всички т.нар. трофейни имоти, които се продават
Коментари Харесай

Колекционерските имоти в Москва - рядко срещани и много скъпи

Общата стойност на всички така наречен трофейни парцели, които се продават в този момент в Москва, е 152,7 милиарда рубли. Това споделиха анализатори от компанията Rariteco пред " Известия ".

За съпоставяне, общата стойност на всички обекти в всеобщите нови здания в Москва е 296 милиарда рубли, т.е. единствено двойно по-висока.

Трофейните, или колекционерски недвижими парцели, са най-редките по разнообразни характерности (предимно във връзка с повърхност и цена) и скъпи недвижими парцели, показани на пазара на даден град. С други думи, колекционерските парцели " претендират ", че са неповторими.
 Инвестициите в недвижими парцели в Русия доближиха исторически връх
Инвестициите в недвижими парцели в Русия доближиха исторически връх

Най-голямо е покачването за 9-те месеца при комерсиалните парцели

Например, както описват специалистите, в Замоскворечие има единствено един план на първокласна нова здания, където може да се купи голям апартамент. А в " остарялата " Москва има общо девет плана с огромни градски къщи.

По информация от компанията, среднопретеглената цена на колекционерските недвижими парцели е 2,57 милиона рубли на кв. м (около 32 хиляди долара), до момента в който междинната цена за квадратен метър при елитния и първокласния клас парцели е 1,87 милиона рубли (около 23 хиляди долара). Така трофейните парцели костват приблизително с 37% повече от другите къщи и жилища в същия висок пазарен сегмент.
 Петте най-високи жилищни небостъргача, които се строят в този момент в Москва
Петте най-високи жилищни небостъргача, които се строят в този момент в Москва

Те са от висок клас, на пето място е 55-етажна постройка

През третото тримесечие на 2023 година на пазара на ново строителство в Москва, бизнесмените предложиха общо 181 трофейни недвижими парцели в 28 плана . Цената на такива парцели варира от 415 милиона рубли до 8,8 милиарда рубли , по оценки на специалисти.

По-конкретно, тристайно трофейно жилище с повърхност от 156 квадратни метра се продава за 415,4 милиона рубли (около 5 млн. долара). А най-скъпият обект за обмен е градско имение за колосалните 8,8 милиарда рубли (около 110 млн. долара) с повърхност от 4400 квадратни метра, прецизират специалистите.

Средната повърхност на колекционерска благосъстоятелност е към 329 квадратни метра, като варира от 116 кв. м (за 515 милиона рубли) до 4400 кв. м (за 8,8 милиарда рубли).
 Новият съветски инфраструктурен мегапроект - за към 30 милиарда $
Новият съветски инфраструктурен мегапроект - за към 30 милиарда $

Какво планува строителството

" Трофейните парцели са може би най-специфичният сегмент от жилищния пазар. Такива жилища се купуват както по рационални аргументи - да кажем за диверсифициране на персонален капиталов портфейл или препродажба - по този начин и по аргументи за статут, авторитет и колекциониране. Това са най-скъпите парцели на пазара и съставляват интерес за клиенти с най-големите бюджети.

Динамиката на този пазар отразява настроенията измежду най-заможните купувачи, както и на строителните компании на най-сложните планове от най-високо равнище ", споделя шефът по развиване в компанията Rariteco.
 Каква е цената на най-скъпия нов жилищен парцел в топ елитния съветски курорт Сочи
Каква е цената на най-скъпия нов жилищен парцел в топ елитния съветски курорт Сочи

Сега в Сочи се продават общо 477 частни къщи, издигнати не по-рано от началото на 2022 година - какъв брой е кв. метър площ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР