Общата печалба на най-големите компании в Япония за фискалната 2022

...
Общата печалба на най-големите компании в Япония за фискалната 2022
Коментари Харесай

Общата печалба на най-големите японски компании достигна исторически рекорд

Общата облага на най-големите компании в Япония за фискалната 2022 година, приключваща на 31 март 2023 година, се чака да надвиши 35,8 трилиона йени (271,5 милиарда долара), което е най-високата стойност на индикатора до момента, т.е. по всяка възможност ще има исторически връх. Това демонстрира анализът на статистически данни, осъществен от японския вестник Yomiuri.

Анализът се основава на финансовите данни за 1163 водещи японски компании, показани в премиум секцията на Токийската фондова борса.

Изданието свързва растежа на облагите на японските компании с повишение на бизнес интензивността след края на интервала на противоепидемичните ограничавания.
 Японски капиталов фонд желае да купи Toshiba, каква цена предлага
Японски капиталов фонд желае да купи Toshiba, каква цена предлага

В договорката ще вземат участие и други компании

Освен това, за нарастване на приходите на фирмите, по-специално на тези в областта на услугите, способства отварянето на страната за задгранични туристи - което за интервала април-декември 2022 година усили на годишна база облагите в бранша на услугите с 18%.

Като друга причина за увеличението на приходите и облагите на огромните японски компании, изданието показва понижаването на курса на японската йена, която през есента на 2022 година проби психическата граница от 150 йени за $. Слабата йена подкрепя растеж на облагите на фирмите, изнасящи артикули за непознати пазари.
 Какъв ще е растежът на стопанските системи на Съединени американски щати, Китай и Япония през 2023 година
Какъв ще е растежът на трите най-големи стопански системи в света през 2023 година

Прогнозата на ООН
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР