Общата ни цел е промяна, конституционна реформа“. Това заяви председателят

...
Общата ни цел е промяна, конституционна реформа“. Това заяви председателят
Коментари Харесай

Деси Атанасова с извънредни новини след среща с ПП-ДБ: Смущаващо е кои лица присъстваха!

„ Общата ни цел е смяна, конституционна промяна “. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след срещата с ПП-ДБ, предава Tribune.
„ Детайлите ще дойдат, когато проработи и комисията по конституционни въпроси. Търсим допирни точки, в случай че успеем да внесем общ план за промени в конституцията. В подготвеност сме да обсъждаме огромна част от концепциите с останалите парламентарни групи “, посочи Атанасова.
„ Втората ни среща беше инициирана за диалози по общата управническа стратегия в частта правораздаване и вътрешни работи, програмата, с която сега разполагаме е изпратена в екселска таблица.
Голяма изненада беше съставът на участващите в срещата, не видяхме нито ръководители на ПГ, нито оторизирани лица и неслучайно срещата продължи не повече от 20 мин “, разяснява Атанасова.
Тя добави, че ГЕРБ-СДС стои въпросът за лидерската среща преди всичко и сключване на съглашение, което съгласно тях би трябвало да е съдружно, тъй като би трябвало да е ясно кой носи отговорността.
„ На срещата участваха лица, които нямат качеството на народни представители, за нас беше смущаващо, тъй като не могат да носят политическа отговорност “, сподели Атанасова.
„ Правителството на Политическа партия е образувано с помощта на гласовете на ПГ на ГЕРБ-СДС. Неслучайно към момента няма претенденти за регионални шефове, няма образувани парламентарни комисии, точно тъй като единодушие не се реализира “, уточни още Атанасова.
Припомняме, че на срещата се появи Лена Бориславова, която не е ясно тъкмо в какво качество води диалози и договаряния. Тя се подаде оставка като депутат и съобщи, че се заема с кметската акция за София. В същото време стана ясно, че съпредседатеят на Политическа партия Кирил Петков, който изиска въпросната среща е на отмора със фамилията си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР