Общата ни цел е България и нейната геополитическа ориентация, заяви

...
Общата ни цел е България и нейната геополитическа ориентация, заяви
Коментари Харесай

Борисов: Решението за кабинет с ПП-ДБ е в името на държавата, геополитическата ни ориентация

" Общата ни цел е България и нейната геополитическа ориентировка ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на постигнатото съглашение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за общо ръководство.

" Благодарение на Мария и на опита в работата в европейските институции направи едни прелестни договаряния с всички партии, изключително с Има Такъв Народ и Движение за права и свободи. Двете партии, от двете обединения, се сдобихме със 116 депутата. В Други години са правени какви ли не политически инженерства. Благодаря на Движение за права и свободи и на Има Такъв Народ, че схванаха и се ангажираха с държавно управление, само че не непременно.

Още занапред мога да напиша заглавие " уйдурма ", " политическо иженерство " - не е правилно! Приели сме бистрота, непорочност, гласност в работата, и не можеше да се зачене по този метод държавно управление, на което да се постави грях. " - казаБорисов на ексклузивен брифинг в централата на партията.

" Благодаря на Мария, тъй като всеки един българин би мечтал един път да е еврокомисар. И вместо да отиде на Г-7, си подаде оставката, пристигна в България, и застана до нас. И изигра голяма роля в идващите ни дейности с голяма евроатлантическа поддръжка. " - уточни той.

" След като разговаряхме с останалите партии, нито една от двете ни обединения не беседва с друга партия за 5-те изчезнали депутати до 121 за поддръжка на държавно управление. Мария излезе от един от най-важните ресори в Европа, с цел да пристигна тук, и й споделих, че няма по какъв начин да се съберат повече от 116 души поддръжка. И отиде с нея при договарянията. Това е значимо от позиция на Конституция и парламентаризъм, сподели още Борисов.

Затова в последните няколко дни организирахме интензивно срещи с водачите на Политическа партия и Демократична България. С тях почнахме в обратна посока - те със 64 депутати не могат да създадат държавно управление. Ние със 116 - също. И да се одобри Бюджет, няма да има тежест, нито закони могат да бъдат признати. Дори и най-елементарното за деня - Бюджета и финансовата непоклатимост, не можем да ги оставим по този начин елементарно на следващо служебно държавно управление. Решихме да чуем какво споделят Политическа партия и Демократична България, разбрахме ги, че в първия мандат не могат да създадат нищо, тъй като имат такова решение на органите си. Не че ние нямаме, само че общата ни цел е България и нейната геополитическа ориентировка. " - означи водачът на ГЕРБ.

" Интересно, през вчерашния ден не хвърляха по съветското посолство багра, а по представителството на Европейска комисия у нас. А Европейски Съюз е вкарал у нас над 85 милиарда лв., а до 2030 година - още 50 милиарда лева, и ние я замеряме с алена багра! Както Мецола сподели - ще почистим постройката, само че дали някой си дава сметка по какъв начин ще балансираме парите на страната без тези пари? Много елементарно се приказва. " - добави той.

" Ние приехме това, което се чака от нас - механизма за надзор на основния прокурор, препоръчан от Крум Зарков - нищо друго от това, което са създали останалите партии. Законът е на Крум Зарков, утвърден, прегледан от Венецианската комисия, и прочие, и ще го докараме до край. Но, всичко необичайно съответствува с момента да се направи държавно управление. Повтарям, от 2 година се приказва за правосъдна промяна, само че в този момент внезапно нещо се трансформира. " - разяснява Борисов.

Той добави, че диалозите с Политическа партия и Демократична България са продължени, като ГЕРБ са отстъпили огромна крачка обратно.

" Нещо, което сме си завоювали като първа политическа мощ - Мария отиде и върна мандата, като изискване да стартираме - както Христо Иванов сподели - да не се вторачваме в кой мандат сме, кой отстъпил, и прочие - и всичко това в името на страната и по какъв начин политическата класа да направи по този начин, че да има постоянно държавно управление, подкрепяни от Европейски Съюз и НАТО. Трудно е, тъй като всеки от нас носи големи тежести, само че единственият късмет да се случи нещо в България, е да се поддържа вторият мандат на Политическа партия и Демократична България.

Да, принадлежеше ни да имаме собствен министър председател, само че моето его и на Мария, по-голямо ли е от желанието ни страната да върви напред, най-малко година и половина?

Има по кое време да се скараме отново, българите сме такива - обичаме да ненавиждаме. Това е доста мъчно решение за Политическа партия, доста мъчно е и за нас. " - установи Борисов.

" Какво ли не ми написаха - че съм предал и разтурил ГЕРБ, а в абревиатурата му седи " европейско развиване на България ". И 5% да останем, ще сме същинска дясна европейска партия, която прави прави верните неща, посочи водачът на ГЕРБ. Но в случай че разбираем на хората, че две години безпорядък и съсипия са видни, а ние на по 3-4 месеца вършим избори? Има приказка за две козлета, дето се срещнали на мост - люшкали се, люшкали се и най-после паднали във водата.

С Кирил може да не се харесваме, само че това е верния курс - да се самоконтролираме, да вървим напред, и да следваме европейския път. Имаме голяма поддръжка за днешното решение, тъй като то фактически е отговорно в името на страната. Нека ми приказват, че съм се навел, да приказват каквото желаят - това решение е инвестиция в бъдещето на България " - акцентира Борисов.

" Разбрали сме се за това дано да не са машини в ИК, само че да работим по механизъм изборният развой да е чист.

Нямаме с Политическа партия и Демократична България нито една тематика, по която да се разминаваме, добави водачът на ГЕРБ.

Може да желаяме опрощение - амнистия не, тъй като съм сигурен, че е вярно това, което вършим. Габриел е работила с 27 страни в Европа, това са разнообразни отзиви, би трябвало да можеш да ги събереш и отсееш. С Денков ще намерят общ език и работа, тъй като има 5-6 цели, които са незабавно изпълними, и по които може незабавно да се работи, и Европа и жителите да си отдъхнат, че България има виновни политици.

Може да изчезнем, както споделят моите критици, ППДБ - също, само че нито те са предали някого, нито ние. Интересът на България и на хората изисква това. " - увери Бойко Борисов.

" Да, до през вчерашния ден ние се обиждахме взаимно, само че през днешния ден би трябвало да сме виновни. До през вчерашния ден слушахме македонци, политици и какви ли не, които желаят да забият България на дъното-

Днес са ми изпратили две разнообразни призовки, в един и същи час, само че на две разнообразни места. Ако не се явя на едното, ще ме арестуват ли, какво, попита Борисов?

Или някой ми пуснал " ОК " и аз съм му върнал усмивка? Ми на празници получавам по 5-6 хиляди известия, и на всички давам отговор с усмивка, това за мен е като " добър ден "... " - изясни водачът на ГЕРБ.

" Първото нещо, което не би трябвало да одобряваме, е че първият мандат е просто върнат. Не, ние бяхме групата, която с разсъдък и отговорност показахме, че ползата за България е над всяко его и предпочитание за власт. С това отхвърлихме подозренията и поставихме основи за бъдещето. Това е резултатът - 116 гласа поддръжка, за която благодаря на Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. " - сподели от своя страна Мария Габриел. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР