Общата европейска валута се стабилизира спрямо долара в началото на

...
Общата европейска валута се стабилизира спрямо долара в началото на
Коментари Харесай

Еврото се стабилизира, йената расте от търговското напрежение

Общата европейска валута се стабилизира по отношение на $ при започване на търговия във вторник след вчерашния спад, подбуден от увеличаване на напрежението към бюджета на Италия.

Йената нараства във връзка с $ четвърто сесия подред във връзка със запазването на инвеститорския интерес към безвредни активи " тихи пристанища ". За такова се счита японската валута на фона на засилващите се търговски несъгласия сред Съединени американски щати и Китай.

Двойката евро - $ през днешния ден сутринта се търгува на равнище $1,1489 спрямо курса $1,1492 при закриване на сесията в понеделник. Вчера общата валута поевтиня по отношение на американската с 0,3%.

Йена повишава цената си както към $, по този начин и към еврото, до надлежно 113,13 йени и 129,97 йени.

Понижената прогноза на МВФ за растежа на международната стопанска система за първи път от 2016 година насам също спомага за нарасналото търсене на безвредни и надеждни активи.

Курсът на китайската валута по отношение на американската във вторник се повишава до 6,9140 юана за $ при равнище 6,9307 юана при закриване на предходната сесия на валутния пазар.

Но специалисти не изключват засилващият се търговски спор сред Съединени американски щати и Китай да докара в близко време до намаляване на юана до равнище 7 юана за $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР