Обсебеният от Twitter милиардер обиди президента Джо Байдън в социалната

...
Обсебеният от Twitter милиардер обиди президента Джо Байдън в социалната
Коментари Харесай

Елон Мъск загуби 1/10 от състоянието си за ден

Обсебеният от Twitter милиардер обиди президента Джо Байдън в обществената мрежа в четвъртък, откакто беше отритнат на конгрес в Белия дом, отдаден на електрическите транспортни средства. Въпреки че в сряда Tesla регистрира рекордна облага, в четвъртък акциите на производителя на електрически автомобили се сринаха с 11%, което понижи с 24,5 милиарда $, пресмята Forbes. Той към момента е най-богатият човек в света с 218,3 милиарда $.

Рязкото намаляване в четвъртък пристигна, откакто в края на сряда Tesla предизвести акционерите си, че проблемите във веригата за доставки могат да попречат на растежа през тази година. При затварянето на пазара в четвъртък Tesla се търгуваше на цена от 829,10 $ за акция, което е спад от близо 1200 $ за акция на 3 януари.

"Нашите лични заводи работят под потенциала си от няколко тримесечия, защото веригата за доставки се трансформира в главен ограничителен фактор, което евентуално ще продължи до 2022 година ", съобщи компанията в известие за акционерите дружно с оповестяването на приходите си за четвъртото тримесечие на 2021 година в сряда.

Мъск стартира мощно годината. В началото на януари положението му надвиши 304 милиарда $, откакто Tesla разгласи, че е надминала прогнозите на анализаторите, като е доставила повече от 936 000 автомобила през 2021 година Оттогава акциите на Tesla поевтиняха с 24%, което го направи по-беден с 80 милиарда $ за по-малко от месец.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР