Обсъжда се в Министерския съвет дали да не бъде наложено

...
Обсъжда се в Министерския съвет дали да не бъде наложено
Коментари Харесай

Задължително носене на по-качествени маски - правителството го обсъжда

Обсъжда се в Министерския съвет дали да не бъде наложено наложително носене на по-висок клас маски - FFP2. Това сподели шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) проф. Ива Христова.

Проф. Христова категорично посочи пред Българска национална телевизия, че към този момент има единствено рекомендация да се носят по-качествени маски, не обвързване. Не единствено с ваксини - и с ограничения ще стане, счита професорът.
Какви маски да употребяваме за отбрана против ковид?
Множество данни демонстрират, че носенето на маска за лице оказва помощ да се предотврати разпространяването на ковид. И до през днешния ден, обаче, зд...
Прочети повече
На въпрос дали сегашните проби са задоволително чувствителни да улавят Омикрон, професорът беше безапелационна, че PCR са задоволително положителни – тъй като били изчислени да хващат 3 гена на вируса, освен S гена. При антигенните проби обаче има огромна разновидност в качеството им, предизвести специалистът.

Ваксините избавиха голям брой животи. Не можем да си представим какво би било, в случай че имунизираните не се бяха ваксинирали - по какъв начин би мутирал вирусът, настоя проф. Христова. Трябва да има огромна защитеност против вируса - не просто да сме имунизирани и преболедували,а да има деен, под напрежение имунитет на повече хора в еднакъв интервал от време, добави тя.

Още: Защо коронавирус карантината стана по-малка? След 7 дни е доста дребен шансът да заразяваш

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР