Обсъдихме предприетите от правителството действия срещу разпространението на коронавируса у

...
Обсъдихме предприетите от правителството действия срещу разпространението на коронавируса у
Коментари Харесай

След срещата Радев - Борисов: По 1000лв. за медицинските лица, които се борят с вируса

 " Обсъдихме подхванатите от държавното управление дейности против разпространяването на ковид у нас. Епидемията ще подложи на тестване здравната система и всички обществени системи на страната. Нека изразим своето почитание и поддръжка към българските лекари и медицински сестри ",заяви президентът Румен Радев след срещата с Бойко Борисов в президенството.

Те разискаха въвеждането на по-строги ограничения в битката против COVID-19 с  председателя на Националния действен щаб генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски. 

" Тази рецесия подсети на нас и на всички по света, че е време да осъзнаем нуждата от гражданска отговорност и социална взаимност. Искам да благодаря на всички българи,които се записаха да вземат участие непринудено ", добави Радев.

" В този спешен миг е нужна цялостната ни готовност. Справянето с рецесия от подобен темперамент желае високото схващане на всеки един от нас. Строгите ограничения ще бъдат от изгода, в случай че всеки един осъзнае техния смисъл и своето място и присъединяване в битката с ковид. Извънредното състояние е с едномесечен период и аз го одобрявам като краткотрайна мярка. Призивът ми е да не се поддаваме на суматохата ", сподели още президентът.

Според него е в полза на всички да изпълняваме ограниченията в битката против ковид. Те са извънредно значими и животоспасяващи, счита Радев.

" Ние не можем да излезем от тази рецесия като пълноценно и крепко общество единствено с ограничения и ограничавания. Здравната рецесия поражда разтърсвания в стопанската система и обществената система ", счита Радев.

" С мор от беднотия не се избавя от този вирус. Трябва всички да сме солидарни с тези, които ще са най-засегнати от тази рецесия. В тази обстановка страната би трябвало да помогне на най-слабите. Това е вярата да си върнем доверието в страната и в бъдещето ни като общество ", сподели още Радев.

" Абсолютно съм взаимен с  думите на президента. Това, което все още вършим в незабавен порядък е да можем да защитим лекарите и медицинските сестри. Това, което взехме решение - тези, които са на първа линия и се борят с ковид ще получат по 1000 месечно заплащане ", съобщи министър председателят Бойко Борисов.

" Трябва да подпомогнем дребния и междинен бизнес, само че и деликатно би трябвало да следим запасите – да внимаваме за пенсиите, заплатите на медиците, полицията, военните. Всеки лев го пресмятаме за дълъг интервал от време. Държавата, нейното действие, зависи от стопанската система. Разбрахме се с президента всекидневно да му предоставяме нашите планове, да бъдем единни, мощни. Да се активизираме и да излезем от рецесията ", сподели още министър-председателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР