Образуваха дисципинарно производство срещу магистрат от Военно-окръжна прокуратурата. Причината е

...
Образуваха дисципинарно производство срещу магистрат от Военно-окръжна прокуратурата. Причината е
Коментари Харесай

Разследват военен прокурор и следовател за дело на трупчета

Образуваха дисципинарно произвеждане против магистрат от Военно-окръжна прокуратурата. Причината е отчетът на Върховна касационна прокуратура за открити съществени нарушавания в срочността и ритмичността по досъдебно произвеждане, водено от въпросния прокурор.

Дисциплинарното произвеждане, формирано със заповед на административния началник на ВОП-София, обгръща работата по същото досъдебно произвеждане и на следователя Д.М., оповестиха от прокуратурата.

Дисциплинарното произвеждане се образува по отношение на деяние или безучастие, което е довело до безпричинно закъснение на досъдебно произвеждане, отнасящо се до следствие на закононарушение вероятно осъществено от военачалник, военно длъжностни и/или цивилни лица.

Назначена е комисия в състав от трима прокурори при ВОП-София, която да откри дейностите на двамата магистрати по делото. Проверката ще обгръща както материалите по досъдебното произвеждане, по този начин и натовареността на А.Р. и Д.М. за интервалите, в които делото е било в дейна фаза на следствие, употребените от тях болнични дни и отпуски, както и участията в правосъдни съвещания на наблюдаващия прокурор.

В период до два месеца комисията следва да изготви отчет за работата на магистратите, обект на дисциплинарната инспекция.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР