Образователният проект на Националната агенция по приходите (НАП) Влез в

...
Образователният проект на Националната агенция по приходите (НАП) Влез в
Коментари Харесай

Уроци по данъчна грамотност тръгват в училищата

Образователният план на Националната организация по приходите (НАП) " Влез в час с налозите " започва още в първия образователен ден тази година 17 септември, оповестиха от Регионалното ръководство на образованието в София.

Проектът се реализира за четвърта поредна година, като се планува да продължи до 1 февруари 2019 година. В рамките на този интервал, с изключение на посредством срещите в учебните заведения, учениците ще могат да получат информация и посредством видео уроци и посредством особено създадена интерактивна игра на страницата на плана - www.vlezvchas.bg.

Целта на самодейността е да се увеличи данъчната и финансовата просветеност на учениците и да се усъвършенства информираността на бъдещите данъкоплатци на страната.

Проектът " Влез в час с налозите " планува срещи на чиновници на Национална агенция за приходите с учениците в българските учебни заведения, като в границите на един образователен час (в часа на класа) ще се осведомят учениците за тяхната първа работа, за трудовите им права и за сивата стопанска система, също по кое време могат да подадат сигнал против неточен шеф, какво е належащо, с цел да стартират бизнес и по какъв начин да реализират бърз и елементарен контакт с администрацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР