Образователната, пътната и инженерната инфраструктура са сред приоритетите за развитието

...
Образователната, пътната и инженерната инфраструктура са сред приоритетите за развитието
Коментари Харесай

Евгения Алексиева: Ще превърнем „Панчарево“ в най-зеления район

Образователната, пътната и инженерната инфраструктура са измежду целите за развиването на регион „ Панчарево “. Това съобщи в изявление за БГНЕС кметът на столичния регион „ Панчарево “ Евгения Алексиева.

„ Район " Панчарево " е най-големият по територия в цяла София и сигурно има доста проблеми и провокации, които са стоели при сътрудника преди мен, които ще стоят и пред мен “, сподели тя, разяснявайки наследството, което е заварила след встъпването си в служба като областен кмет.

Първата сложна обстановка, с която се е сблъскала, е изобилният снеговалеж, който се изсипа на 25-26 ноември. „ Обстановката в региона беше доста тежка, само че популярност Богу успяхме да се оправим “, показа тя.

В момента пред нея и екипа й на дневен ред е капиталовата стратегия за идната година. „ Залагаме на това да можем да работим по плановете, които сега са в някакъв стадий – дали са приключени, или работим по тях да ги приключим, както и това да изготвим нови и в действителност да можем да получим повече пари и финансови средства за регион " Панчарево " за всичките вложения, с които желаеме да подобрим региона “, изясни Алексиева.

Тя означи, че проблемите и провокациите са общи за всичките обитаеми места, а също и във вилните зони, тъй като няма построена пътна инфраструктура.

„ В приемния ми ден идват доста хора и поданици от региона, които са от вилните зони на другите обитаеми места. Те споделят за липса на улично осветяване, за това, че нямат кофи за боклук, които да могат да бъдат пред техните домове или в по-голяма непосредственост, няма асфалт “, съобщи Алексиева.

Кметът на регион „ Панчарево “ акцентира, че в селата сигурно би трябвало да се усъвършенства пътната инфраструктура, да се изградят улици, да се създадат съществени поправки, да се продължи работата по построяването на тротоари, както и да се усъвършенства просветителната инфраструктура, тъй като регион „ Панчарево “ е един от най-предпочитаните за живеене в София и в действителност има нужда от уголемение и създаване на нови детски градини, ясли и учебни заведения.

„ В идващите 4 години си поисквам да може да получим опция да покажем това, което може нашият екип и в действителност да осъществя всичките си планове, които залагаме в програмата за идната година “, сподели още Алексиева.

В умозаключение тя благодари на всички, с които работи. „ На моя екип, на всички шефове на учебни заведения, на детски градини, на всички доброволци, които се включват интензивно, откогато съм кмет в региона, и в действителност считам, че това е методът, по който можем да работим, с цел да може в действителност да реализираме резултати “, съобщи новоизбраният кмет. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР