Образно казано, това е денят, в който гражданите спират да

...
Образно казано, това е денят, в който гражданите спират да
Коментари Харесай

Петър Ганев: Ще пълним хазната до май догодина

Образно казано, това е денят, в който жителите стопират да работят за държавното управление и стартират да работят за себе си. Датата е алегорична и демонстрира по кое време държавната хазна ще се попълни, в случай че всичко направено бъде неотложно изземвано – назовава се Ден на независимост от държавното управление, а по-света е известна като Tax Freedom Day.

След като Народното събрание одобри Бюджет 2018 се обърнахме към Петър Ганев, с цел да ни каже авансово какво да чакаме за идната година.

„ Не чакаме сериозна смяна в Деня за независимост от държавното управление въз основата на първите усещания от признатия преди часове нов бюджет на страната. Точният ден ще бъде обявен през първата седмица на 2018 година, само че занапред може да се каже, че той още веднъж ще е някъде през май “, сподели за Dir.bg Ганев.

Експертът уточни, че различният бюджет, който в института са подготвили, се разграничава от държавния вид в няколко посоки.

„ Ние считаме, че следващата година, въз основата на упования стопански растеж и приходите в хазната страната не би трябвало да приключва с недостиг, а с остатък. Така в случай че в предлагането на финансовото министерство се планува недостиг от към 1 милиард лв., съгласно нас в края на годината ще имаме остатък от към милиард лв. “, посочи той.

Другата разлика е в рекомендацията на специалистите да не се подвига осигурителната тежест, с цел да се насърчи бизнеса и подтиква растежа на стопанската система.

„ Трябва да използваме положителната икономическа обстановка и да заделим средства за други, по-лоши времена “, предлагат още специалистите от ИПИ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР