Образът на чейнчаджията е добре познат на всеки българин живял

...
Образът на чейнчаджията е добре познат на всеки българин живял
Коментари Харесай

Българска игра ни връща в залеза на социализма и зората на демокрацията

Образът на чейнчаджията е добре прочут на всеки българин живял през социализма. За тогавашната власт той е малък лъжец, който обменя валута в нарушаване на закона, даващ монопол на страната над търговията с валута. За елементарния българин обаче, чейнчаджията е „ продавачът на фантазии “, който продава заветните долари.

Точно от тази история се ражда и концепцията за най-новата българска настолна игра. Група другари, които обичат игри с карти основават " Чейнчаджията ". Резултатът е 100 карти с високо качество, доста динамична игра, сложна тактика и страхотни илюстрации - карикатури.

Снимка: Стоян Петров

Главна роля в плана играе графичният дизайнер Стоян Петров. Той споделя, че доста от картите са въодушевени от същински случки и завършения на създателите и техни другари по време на залеза на социализма и зората на демокрацията.

" Понеже се развива през социализма и се върти цялата история към „ Кореком”, надлежно и ролята на чейнчаджията е огромна там. Тогава, преди 89-а година в „ Кореком” се пазаруваше с долари и немски марки. Единственият метод човек да се снабди с тези пари, беше в случай че работи в чужбина. За елементарния българин, единственият вид беше незаконно да ги обмени с някой чейнчаджия на улицата. " споделя той.

Още за истинската родна игра може да прочетете на уеб страницата LadyZone.bg:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР