Обратното броене вече започна и точно в полунощ страната ни

...
Обратното броене вече започна и точно в полунощ страната ни
Коментари Харесай

Антон Златанов: Готови сме за Шенген на всички летища и морски гари

Обратното преброяване към този момент стартира и тъкмо в среднощ страната ни публично ще стане част от шенгенското пространство по въздух и вода. С какъв брой време ще се понижи чакането по опашки и допустимо ли е в Австрия въпреки всичко български жители да бъдат спирани по летищата. За какъв брой време ще се минава границата сред България и Гърция това лято? Отговорите пред NOVA дава шефът на „ Гранична полиция “ основен комисар Антон Златанов.

„ Най-важното е, че сме подготвени на всички летища, на всички морски гари, да работим по новите правила от среднощ “, съобщи Златанов. По думите му процесът ще бъде доста по-бърз, когато се прибираме от страна от шенгенското пространство.

Според Златанов чиновниците на „ Гранична полиция “ ще продължат с инспекциите на инцидентен принцип на лица, които имат подозрително държание. Той разяснява и по какъв начин ще пътуват родителите с деца при новите правила:

„ Ако единият родител не желае детето му да пътува, има своите права да го съобщи. Първо той може да откаже да се издаде документ за пътешестване на детето – паспорт. Ако към този момент му е публикуван подобен, единият родител има право да подаде молба в съда по местоживеене и той автоматизирано издава възбрана за пътешестване на това дете. Ако другият родител се опита да го изведе отвън страната, това към този момент ще бъде закононарушение “, съобщи Златанов.

Той увери, че не престават напъните за приемането ни в Шенген и за сухопътните ни граници. Златанов сподели, че е усъвършенствана работата по българо-гръцката граница. Той сподели, че са си дали предел да не се чака повече от 40 минути при пътуването ни към Гърция.

Златанов сподели, че има 6500 опити за прекосяване на границата с Турция от незаконни мигранти, което е спад от 3 пъти по отношение на първите 3 месеца на предходната година.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР