Обрат в предизборния дебат по bTV. В разрез с правилата,

...
Обрат в предизборния дебат по bTV. В разрез с правилата,
Коментари Харесай

Нечувано: Кирил Петков се яви на предизборен дебат неканен

Обрат в предизборния спор по bTV. В прорез с разпоредбите, вместо Венко Сабрутев от “Продължаваме смяната " в студиото изненадващо дойде водачът на партията Кирил Петков. Приели поканата в решаващия спор бяха Деница Сачева от коалиция ГЕРБ-СДС, Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната “, Христо Проданов от " Българска социалистическа партия за България “, Деян Николов от " Възраждане “, Мартин Димитров от " Демократична България “ и Любомир Каримански от " ИТН “.

В последния миг към дебата се причисли и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. 

“Аз пристигнах, когато Венко не можа да пристигна, само че забележете тук от дясната ми страна са двама претенденти, очевидно тъй като ги е боязън. Няма по-добър от Политическа партия, който да адресира българските гласоподаватели с изключение на мен. Венко Сабрутев има персонални аргументи, заради които не можа да пристигна ", изясни Петков. 

" Аз разбрах, че това е свободно мероприятие и бях на 15 минути отсам, и взех решение да дойда ", отвърна Дончев. 

Последва и спиране от двете страни. 

“Политическият конфликт, дебатът на хрумвания, правила, цели, стратегии е извънредно значим, само че преди този момент има един различен диалог - за разпоредбите. Ако ние не сме положение да съблюдаваме разпоредбите, къде са всичките ни обещания, цели, цели и стратегии. Представете си да вземем за пример вие да бяхте организирали спор на тематика “Здравеопазване ". Ние да бяхме изпратили професор Ангелов и след 10 минути дебатът се окаже, че по тематика “Газова рецесия " ", попита Дончев. 

От своя страна Деница Сачева сподели на Петков: “Вие не почитате разпоредбите, законите, конституцията и сте решил, че можете да вършиме каквото си желаете ". 

Петков попита: “Къде се крие господин Борисов, той е вашият водач, за какво той не пристигна? Българският народ има право да знае кой ще води след 2 октомври и, в случай че един от нас не може да пристигна, най-коректно е да изпратим водача ". 

Томислав Дончев и Деница Сачева напуснаха студиото на bTV, защото в прорез с разпоредбите, които бяха приели да съблюдават политическите партии - вместо Венко Сабрутев в студиото пристигна Кирил Петков. 

От самото начало стана ясно, че не може да вземат участие водачите, дебатът не е лидерски, изясни водещата Мария Цънцарова.

По правилник дебатът би трябвало да се организира в три тематични кръга – политическа, енергийна и икономическа рецесия, " Кръстосан огън “, по време на който участниците си задават въпроси по авансово изтеглен ред, и за край заключителните политически послания в границите на 30 секунди.

Поканата бе отправена към всички парламентарно показани партии в 47-ото Народно заседание с опция да показват своите хрумвания, послания, решения и причини на необятната публика.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР