Обрат претърпя случая със служителите, които бяха заключени от шефката

...
Обрат претърпя случая със служителите, които бяха заключени от шефката
Коментари Харесай

Случаят със заключените от шефката си служители във Враца се заплита, вижте защо

Обрат претърпя случая със чиновниците, които бяха заключени от шефката си във Враца. Набедената шефката на стол №2 в града Невелина Димитрова изрично отхвърли обвиняванията на подчинените си.
Както BulNews.bg заяви, предходната седмица пострадали чиновници подали сигнал до общинския консултант от Българска социалистическа партия Иван Иванов, който показа недоволствата им на сесията на локалния парламент. Той описа, че работещите в стола са били подложени на тормоз от директния си началник. По думите им, тя злоупотребявала със служебното си състояние, правила нарушавания, а когато те се оплакали от нея, тя ги заключила в помещение и почнала да претърсва персоналните им движимости.
Невелина Димитрова пристигна в редакцията ни, с цел да опише своята версия за случилото се.
„ Категорично отхвърлям да съм допускала каквито и да било нарушавания в работата си. Не съм превишавала правата си. Върху тях не е упражняван нито душевен, нито физически тормоз. Не са били заключвани, нито са били обиждани или нагрубявани по какъвто и да е метод “, съобщи Димитрова.
Тя описа, че споровете тръгнали от няколко дами, които работят в кухнята. Напрежението сред тях зародило при рутинна инспекция, която открила, че въпросните служителки били скрили в шкафчетата си хранителни артикули. Димитрова показа протокол от инспекцията, съгласно който в дрешниците им са открити 1.600 кг. риба, 1.180 кг. наденица, 3 буркана чорба, един буркан мляко с ориз, 1.800 кг. боклуци от пиле.
„ Ако съвестта на всеки беше чиста, всичко щеше да мине рутинно, а те съзнателно провокираха напрежение. Дори едната от тях се обади на органите на реда. Уведомихме навреме шефа на общинското дружество „ Социални действия “ Гошо Недялков, който неотложно назначи инспекция от служебна комисия. Тя извади на показ хранителни артикули, които бяха открити по местата, свързани с техните служебни отговорности, и персонални пространства “.
По време на диалога с наш кореспондент Невелина Димитрова неколкократно съобщи, че даже не е шефка на въпросните служителки. Самата тя обаче сподели, че длъжността й е „ хазаин, изпълняващ длъжността шеф “. Освен това тя твърди, че работи в стола с още 20 души, всички от които застават зад тила й. Тя донесе и подписка, която обаче съдържаше парафите на едвам 11 души.
Кой крив, кой прав ще откри експертна инспекция, която би трябвало да се назначи от кмета на Враца Калин Каменов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР