Обръщението на разработчиците към играчите с извинение за неуспешния релийз

...
Обръщението на разработчиците към играчите с извинение за неуспешния релийз
Коментари Харесай

Извинението за неуспешния релийз на The Lord of the Rings: Gollum е написано не от разработчиците, а от ChatGPT

Обръщението на разработчиците към играчите с опрощение за несполучливия релийз — в днешно време е нещо всекидневно, само че не всеки ден такова писмо за основателите на плана се написа от ChatGPT — генеративен бот с изкуствен интелект.

Немското издание GameTwo беседва с някогашни чиновници на студиото Daedalic Entertainment — създателите на несполучливия авантюристичен стелт-екшън The Lord of the Rings: Gollum — и разбра някои детайлности зад кулисите.

Съобщението, оповестено на 26 май от името на Daedalic с опрощение за, меко казано, несполучливото пускане на The Lord of the Rings: Gollum в действителност е написано от издателската къща Nacon благодарение на ChatGPT без знанието на екипа.

Бюджетът на Gollum беше 15 милиона евро, само че нямаше задоволително пари. Бившият механически шеф Пол Шулц (Paul Schulze) споделя: „ С играта се занимават положителни хора с 10, 15, 20 години опит, само че те не можаха да основат магията, тъй като не им бяха дадени средствата. “

Поради липса на бюджет и време, да вземем за пример, те лишиха някои герои от анимация (като ги направиха задкулисно) и доста опростиха системата за вътрешни разногласия сред Gollum и Smeagol (това се случи малко преди релийза).

Следвайки Gollum, Daedalic възнамерява да пусне и други игри в стила на “Властелина на пръстените “ (с Гандалф и близнаците от Минас Тирит), само че в началото притежателите на правата от Middle-earth Enterprises бяха срещу, а по-късно студиото ограничи напълно създаването на играта.

The Lord of the Rings: Gollum беше пуснат на 25 май за PC (Steam, EGS), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S и би трябвало да се появи за Nintendo Switch до края на 2023 година Играта беше разгромена както от профилната преса, по този начин и от геймърите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР