Обръщението е от родения в Русия медиен магнат Евгений Лебедев,

...
Обръщението е от родения в Русия медиен магнат Евгений Лебедев,
Коментари Харесай

Медийният магнат Евгений Лебедев пред ”Ивнинг Стандарт”: Президент Путин, моля, спрете тази война

Обръщението е от родения в Русия медиен магнат Евгений Лебедев, който има английския вестник, и с него той желае да призове съветския президент Владимир Путин да приключи нашествието в Украйна, заяви Асошиейтед прес.

Лебедев написа: " Като съветски жител Ви апелирам да спрете руснаците да убиват украинските си братя и сестри. Като английски жител ви апелирам да спасите Европа от война ".

Лебедев, чийто татко, олигархът Александър Лебедев, в миналото е работил за Комитет за Държавна сигурност (на СССР), през 2020 година стана член на Камарата на лордовете.

Олигарсите Олег Дерипаска, съдружник на Путин, и Михаил Фридман, който е в санкционния лист на Съединени американски щати, също приканиха за преустановяване на насилието.

Междувременно, Роман Абрамович, съветският милиардер и притежател на футболния клуб Челси, предложи да помогне за постигането на мир. Говорител съобщи, че Абрамович е бил потърсен от украинската страна за поддръжка за реализиране на спокойно решение и че от този момент се пробва да помогне. Не излиза наяве каква помощ би могъл да окаже той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР