Обръщение на служебния министър на туризма д-р Илин ДимитровУВАЖАЕМИ КОЛЕГИ

...
Обръщение на служебния министър на туризма д-р Илин ДимитровУВАЖАЕМИ КОЛЕГИ
Коментари Харесай

„Да преосмислим туризма“: Отбелязваме за 42-ри път Световния ден на туризма – 27 септември

Обръщение на служебния министър на туризма доктор Илин Димитров

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И ПАРТНЬОРИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

СКЪПИ ГОСТИ, ИЗБРАЛИ ДЕСТИНАЦИЯ БЪЛГАРИЯ,

Поздравявам Ви във връзка специфичния за всички нас, отдадени на идеята, Световен ден на туризма – 27 септември, който честваме за 42-и път под егидата на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации!

След съвсем две години на компликации, през днешния ден се намираме във време на промени, на напредък и на преосмисляне – преосмисляне на полезностите, на методите по какъв начин да подходим към реализирането на актуален туризъм в една цифрова ера и към основаването на сполучлив туристически артикул, който да ни върне към нормалността.

„ Да преосмислим туризма “ – тази година Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации не инцидентно сложи този лайтмотив като ключ и кодирано обръщение към разбирането на процесите, които протичат на международно равнище.

Бих желал да пожелая на всички вас, които сте отдали живота си на идеята за развиване на туризма, неотстъпчивост, креативност и доста храброст, с цел да преодолеете компликациите и да осъществите задачите и проектите си.

Мога да ви уверя, че ние от своя страна, като министерство и длъжностен кабинет, вършим всичко допустимо да помогнем на бранша, да подготвим нужните законови рамки и да изпълним спешните политики, които не търпят отсрочване и изискват решителни ограничения. Помагаме, макар изключителните събития, които ни донесе 2022-ра година, с цел да изведем актуалния туризъм на едно ново равнище и да утвърдим бранд България като синоним на хубост, сигурност, многообразие на туристическия артикул и неповторимо преживяване през цялата година.

Има още нещо, което ще ни даде ключ към триумфа. Когато приказваме за бранд България, преосмисляйки туризма, би трябвало да преосмислим и държанието си към него, да преосмислим отношението си към всичко, което ни заобикаля. Защото в случай че ние самите не се превърнем в най-големите покровители и бранители на личния си артикул и труд, няма по какъв начин да успеем, няма по какъв начин да уверим и останалите, че си заслужава да предпочетат България като дестинация. Убеден съм, че единственият метод да успеем в дълготраен проект е да работим със сърце и отдаденост, а страната и бизнесът да бъдат сътрудници в това начинание.

Преосмисляйки туризма, да не забравяме също по този начин и това, че той е на първо място промишленост на заниманието, където положителното въодушевление и положителните вести, гостоприемството, позитивизмът и усмивката са висша полезност.

Отвъд цифрите, данните и анализите, следвайки мотото „ Да преосмислим туризма “, има още доста, доста, което да направим… да заживеем в цифровата ера и да създадем нужното, с цел да популяризираме България като международна дестинация с просвета и естествени благосъстояния, които единствено могат да ни накарат да се гордеем. Държава, която може да претендира да е една от люлките на цивилизацията, с най-старото в света обработено злато, което има празник през тази година. Държава, която има най-старата история в Европа и е дала един от международните езици. Дестинация, която може да предложи несметно благосъстоянията си – на второ място по брой минерални извори, с най-горещия гейзер в Европа и доста упоритости да развива този сегмент в подтекста на уелнес и здравния туризъм, и на трето място по културно-исторически обекти на остарелия континент след Италия и Гърция. Пресечна точка на величествени планини, море със златни пясъчни плажове и съвсем магически лековит климат. Земя, в която можеш да приключенстваш, да почиваш интензивно, спортувайки или да си безгрижник, който се любува на вкусни кулинарни изкушения, винен туризъм, богат фестивален и градски живот, да си съвременен цифров бродяга или да се завърнеш към предишното и да се потопиш историята.

Желая ви обсег и храброст, с цел да осъществите най-желаното за себе си, а всички ние дружно да превърнем красивата ни татковина в едно по-добро място за живот, в мечтана дестинация за туризъм и отмора за от ден на ден изкушени туристи и пътешественици!

Бъдете здрави!

Честит празник!

Д-Р ИЛИН ДИМИТРОВ

Министър на туризма
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР