Обръщане на тенденцията в данъците чрез мерки за намаляване на

...
Обръщане на тенденцията в данъците чрез мерки за намаляване на
Коментари Харесай

ИПИ представи алтернативен бюджет за по-високи доходи

Обръщане на наклонността в налозите посредством ограничения за понижаване на данъчно-осигурителната тежест, повишаване на заплати в обществения бранш, в това число на педагогическия личен състав, само че след промяна, повече независимост и избор в пенсионното и здравното обезпечаване, понижаване на преразпределението през бюджета и обмисляне на остатък като действителен и транспарантен буфер са главните акценти в показания през днешния ден за 17 път Алтернативен бюджет на Института за пазарна стопанска система /ИПИ/. Философията на плановете на Института този път почива на концепциите за обезпечаване на по-високи приходи и в това време, облекчение на данъчната тежест при общо заложени доходи от малко над 45 милиарда лева или 35,5% от Брутният вътрешен продукт и разноски от  43, 45 млрд лева, равняващи се на  34,3% от Брутният вътрешен продукт. За съпоставяне, проект сметката на държавното управление планува за първи път след рецесията така наречен бюджет 0 с безспорен баланс сред доходи и разноски в размер на 46, 82 милиарда лева или 36,9% от Брутният вътрешен продукт. Всяка година ИПИ показва собствен вид на фискална рамка на обществените доходи и разноски малко откакто финансовото министерство разгласи план-сметката за идната година.

Сред приходните ограничения от ИПИ оферират
Премахване на налози –върху дивидентите, лихвите и застрахователните награди (-175 млн. лева.);Намаляване на налога върху Едноличен търговец на 10% (-65 млн. лева.);Отпадане на някои данъчни облекчения –преотстъпване на корпоративен данък; ваучери за храна, преференциална ставка на Данък добавена стойност за туризма (+274 млн. лева.);Приемане на механизъм за МРЗ и МОД; административна промяна (-541 млн. лева.);Реална финансова децентрализация  посредством преотстъпване на 2 прочие пункта от подоходния налог на общините
В частта за разходните ограничения от ИПИ плануват
По-високи заплати в администрацията, само че след реформа;Оптимизиране на разноските за настояща издръжка;Премахване на националните доплащания в селското стопанство;Реалистични финансови разноски.
Какви биха били резултатите от сходно бюджетиране? Според ИПИ, това би довело действителен бюджетен бюфер, образуван посредством остатък, по-добре платена, само че усъвършенствана администрация, повече наличен приход в популацията, по-голям персонален избор в осигурителните системи.

Ето по какъв начин наподобява в числа сравнението сред консолидираната фискална стратегия на Министерски съвет и ИПИ
1-4.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР