„Обръщаме погледа си към миналото с една надежда - да

...
„Обръщаме погледа си към миналото с една надежда - да
Коментари Харесай

Пловдив почете раждането на Ботев, ученичка произнесе емоцио...

„ Обръщаме погледа си към предишното с една вяра - да намерим допирна точка с сегашното, тази сред бъдещето и към този момент изживяното, да открием едни хрумвания и пътища, извървени отвън границите на самоцела с горделивост и мисъл за близък ". С тези думи 11-класничката Марина Узунова от ЕГ " Пловдив " стартира словото си във връзка 174 години от рождението на Христо Ботев пред паметника на поета бунтовник в Цар Симеоновата градина.



На събитието участва новият регионален шеф Йордан Иванов, като това беше първата му социална демонстрация на този пост.


А думите на ученичката се оказаха извънредно прочувствени както него, по този начин и останалите общественици и жители. Марина Узунова оприличи раждането на Христо Ботев като знак на светлината и вярата за ново начало.



„ Животът на Христо Ботев е един лъч, който не дава обещание, а завещава цялото си създание, обрича всички свои усеща и нещастия на битката за родината. Той оставя парчета от сърцето си през целия си земен път “, съобщи Узунова.
Водещ на церемонията бе Мария Генчева - актриса в Драматичен спектакъл Пловдив. Тя произнесе свещените строфи на „ Моята молитва “ на Ботев, а бригадният военачалник Явор Матеев поздрави бойния строй и учениците от Професионалната гимназия по дървообработване, която носи името на революционера.


Паметникът беше обсипан с венци и цветя от формалните лица, публични организации и политически партии, признателни пловдивчани.





На церемонията участваха кмета Здравко Димитров, регионалният шеф Йордан Иванов, пълководец на " Съвместното командване на специфичните интервенции " - ген.-майор Явор Матеев, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация. Участие в ритуала взеха и Пловдивския гарнизон - Военен духов оркестър, внушителен взвод, венценосци и комитет „ Родолюбие “. На церемонията участваха и представители на ФК „ Ботев “ измежду които Филип Филипов, Димитър Пройчев, Димитър Тонев и Християн Славков. Редом до тях се подредиха и представители на Сдружение Ботев и Клуба на последователите.

*СНИМКИ: НАТАША МАНЕВА

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР