Обособяването на отделение за коронавирус инфектирани във всяка болница няма

...
Обособяването на отделение за коронавирус инфектирани във всяка болница няма
Коментари Харесай

Малките болници затруднени да направят отделения за болни от COVID-19

Обособяването на поделение за ковид инфектирани във всяка болница няма да стане елементарно при дребните лечебни заведения. Подобен образец може да се даде с общинската болница във Велики Преслав, където мъчно биха се справили с по-тежък случай на инфектиран с Коронавирус 19, заяви БНЕС.

Д-р Иван Димитров, шеф на болничното заведение във Велики Преслав разяснява, че болничното заведение има първо равнище вътрешно поделение, като разясни, че одобряват хора с пневмонии. Той акцентира, че няма място, което да разделя болните от инфектираните с короноваширус, като добави, че към момента няма случай на инфектиран, само че риск по тази причина съществува.

Димитров разясни, че в случай че се стигне до такава степен, някой от пациентите да бъде инфектиран, това би било проблем, защото ще сложи медицинските експерти в 14 дневен карантинен интервал. Той акцентира, че не се знае дали личният състав би издържал чисто физически.

Д-р. Димитров изясни, че инфекциозното поделение може да помогне на равнище кислородна терапия, само че не и на дихателна реанимация. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР