Оборудвани със смартфони с 10 различни приложения за срещи, представителите

...
Оборудвани със смартфони с 10 различни приложения за срещи, представителите
Коментари Харесай

Разбитото сърце в ерата на модерните срещи

Оборудвани със смарт телефони с 10 разнообразни приложения за срещи, представителите на нашето потомство от ден на ден и повече се сблъскват с казуса на “псевдо връзките ”.

И за разлика от останалите “millennial ” трендове, в тази несъмнено няма нищо розово.

Но какво в действителност са “псевдо връзките ”? Всяка от тях наложително включва онлайн връзка, постоянно съпроводена от нула същински срещи и завършва преди зараждането на действителни връзки. С други думи модерното ухажване, в случай че въобще може да се назова такова, слага еднакъв знак сред това да проявиш сантиментален интерес към някого и да “суайпнеш надясно ” в Tinder. 

За страдание, тази обстановка е дотолкоз постоянно срещана, че психолозите към този момент я назовават “чистилището на срещите ”, в което нещата сред двама души не се развиват по натуралния метод. Така вместо всеки от тях да разкрие своите същински черти (привлекателни и отблъскващи за този отсреща), двамата попадат в плен на измамлив облик, а връзките им се трансформират в “онзи съвършен match, който по този начин и не се получи ”. С други думи фантазиите ни свободно построяват визията за връзка, която на доктрина е можело да бъде чудесна и в последна сметка се сблъскваме с парадокса на това да превъзмогнем човек, с който по този начин и не сме се срещали. 

 Разбитото сърце в ерата на модерните срещи

Ако тази история ви е до болежка позната, към този момент знаете, че не сте сами. А психолозите даже са изготвили спешна стратегия в четири стъпки, с която да се справите с този съвременен проблем.

Приемете, че не се е получило.

Дайте си време, през което да тъгувате (но не прекомерно много). 

Оцените позитивните уроци от претърпяното.

Веднага продължете да излизате с други хора.  

Най-трудната част на това да продължите напред от такава “псевдо връзка ” е да приемете, че нещата не са се получили и евентуално няма и да се получат в близко бъдеще. Макар че може да бъде изкушаващо да таите някаква сляпа вяра, че отсрещната страна ще промени мнението си, не го правете. Това е допустимо най-лошия метод, който няма да ви разреши да се измъкнете от клопката на тези илюзорни връзки. Най-доброто, което можете да извършите, е да продължите със срещите, защото няма никакъв смисъл да пропилявате повече време и сила за човек, който не е отделил от своите за вас.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР