Оборотът в търговията на дребно през ноември 2023 г. се

...
Оборотът в търговията на дребно през ноември 2023 г. се
Коментари Харесай

НСИ отчете лек годишен ръст на оборота в търговията на дребно

Оборотът в търговията на дребно през ноември 2023 година се е нараснал  с 3.2% по отношение на същия месец предходната година. Това демонстрират сезонно изгладени предварителни данни на Националния статистически институт( НСИ). 

Увеличение на оборота се следи в търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (с 9.0%) и с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 1.7%). Понижение е записано при автомобилните горива и смазочните материали (с 3.0%), регистрират от Национален статистически институт.

През ноември 2023 година оборотът по съпоставими цени в раздел „ Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети “ се  е увеличил с 0.5% по отношение на предходния месец. Регистрирано е и повишаване на оборота при търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.4%, и с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 1.2%, при автомобилните горива и смазочните материали се следи понижение - с 3.5%, показват още от Национален статистически институт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР