Обожаваме свински джолан, особено когато е приготвен с бира, защото

...
Обожаваме свински джолан, особено когато е приготвен с бира, защото
Коментари Харесай

Бирено джоланче

Обожаваме свински джолан, изключително когато е подготвен с бира, тъй като става извънредно нежен, благоуханен и се топи в устата. Побързайте, тъй като нищо няма да остане за вас

Необходими Продукти

● свински джолан - 1 - 2 кг заден
● червен пипер - 1 с.л пушен
● сол
● черен пипер
● мащерка - 1 ч.л.
● зехтин - 3 с.л.
● бира - 200 мл
● картофи - 300 г
● сушени домати - 6 бр. сушени на слънце
● мед - 1 с.л.
● магданоз

Начин на подготвяне

Сложете в купичка всички подправки и зехтина, разбъркайте до еднородна примес и с нея натъркайте добре свинския джолан. Почистете и нарежете картофите на едро.

Сложете свинския джолан и картофите в тава, посолете ги, прибавете няколко части сушени домати и залейте с бирата. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.

Накрая извадете тавата, махнете фолиото и полейте върху месото мед. Върнете още веднъж във фурната на 180 градуса да се запече за 15 минути на 180 градуса до златист цвят.

Сушените домати са по желание. Аз имах няколко останали и ги сложих, може и да не ги добавяте, в случай че не разполагате с такива. Накрая поднесете джолана с картофки и поръсете с магданоз.

Месото е ужасно нежно, малко мазничко, само че супер вкусно, а картофките с лек усет на бира се топят в устата. Препоръчвам ви го:)

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР