Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното

...
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното
Коментари Харесай

Зеленски: 100 хиляди загинали руснаци няма да накарат Кремъл да се замисли

Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

Даже 100 хиляди руснаци да загинат във войната, това няма да накара Кремъл да се замисли за нещо, съобщи нощес украинският президент Володимир Зеленски в своето видеообръщение в края на 234-ия ден от нашествието на Русия, съобщи Униан.

„ Правим всичко, с цел да понижим опциите на окупаторите и качествата на съветската войска да носи гнет по украинската земя. „ Последователно унищожаваме логистиката на терористите, техните хранилища и щабове “, сподели той. По думите му броят на убитите руснаци, отдали живота си „ за опцията на шепа хора в Кремъл да подценяват действителността “,  към този момент наближава 65 хиляди. Според Зеленски от метода, по който протича съветската „ могилизация “ [по съветската дума могила – гроб], може да се съди, че „ и 100 хиляди починали жители на Русия няма да накарат Кремъл да се позамисли “.

Президентът на Украйна заключи, че „ мирът ще стане вероятен, когато за Русия стане неосъществим нейният гнет “.
Убити и ранени на боен полигон в Русия
Най-малко 11 души бяха убити и 15 ранени на боен полигон в югозападната съветска област Белгород, когато двама доброволци откриха огън по други бойци, заяви съветското министерство на защитата.

Стрелците са били жители на някогашна руска република и са били убити след стрелбата в събота, сподели министерството, наричайки го терористична офанзива.

Руски новинарски уебсайт с тесни връзки с полицията заяви, че стрелбата е станала в 10 сутринта локално време по време на подготовка по пукотевица.

Склад за гориво в съветската Белгородска област, която граничи с Украйна, се възпламени след обстрел в събота, сподели неговият губернатор, без да прецизира произхода на обстрела.
SpaceX ще продължи да заплаща за сателитен интернет Starlink в Украйна
Илон Мъск разгласи, че неговата компания SpaceX ще продължи да заплаща за сателитен интернет Starlink в Украйна, ден откакто загатна, че не може да продължи да финансира плана.

„ По дяволите “, туитира милиардерът в събота. „ Въпреки че Starlink към момента губи пари и други компании получават милиарди долари от данъкоплатците, ние просто ще продължим да финансираме държавното управление на Украйна гратис. “
Руски удари
Русия продължава да се пробва да удари енергийната инфраструктура на Украйна, само че силите на Владимир Путин наподобява не са постигнали забележителен триумф.  Една ракета е развалила съществено основно енергийно оборудване в района към столицата на Украйна, а 10 ракети и четири дрона са блъснали югоизточния град Запорожие.

Украинските сили са отбили съветските офанзиви край 11 обитаеми места, заяви Kyiv Independent. Според генералния щаб на въоръжените сили на Украйна съветските сили са се опитвали да настъпят наоколо до обитаемоте места Новосадово, Яковловка, Берестово, Бахмут, Бахмутске, Опитне, Красногоровка, Невелске, Первомайске, Мариинка и Победа.
Франция ще образова до 2000 украински бойци
Франция ще образова до 2000 украински бойци на своя територия, сподели министърът на въоръжените сили на Франция в изявление за вестник Le Parisien в събота.

Себастиен Льокорню сподели, че бойците „ ще бъдат взети в нашите елементи за няколко седмици “ и че Франция също ще даде на Украйна системи за противовъздушна защита Crotale, без да прецизира какъв брой.
Иран отхвърля да е снабдил Русия с оръжия
Иран повтори, че отхвърля обвиняванията, че е снабдил Русия с оръжия, „ които да бъдат употребявани във войната в Украйна “, оповестиха от външното министерство.

Темата би трябвало да бъде разисквана от външните министри на Европейски Съюз на среща в Люксембург в понеделник.

В изказване иранският външен министър Хосеин Амир-Абдолахиан „ акцентира, че Ислямска република Иран не е, и няма да даде никакво оръжие, което да се употребява във войната в Украйна “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР