Обновяването на световната ранглиста изглежда позитивно за българските тенисисти при

...
Обновяването на световната ранглиста изглежда позитивно за българските тенисисти при
Коментари Харесай

Ранглисти: Прогрес за Димитров, рекорден ранкинг за Кузманов, Нестеров влезе в топ 1000


Обновяването на международната класация наподобява положително за българските тенисисти при мъжете. Водещите ни ракети бележат напредък като единственият българин в по-задна позиция по отношение на предходната седмица е Александър Донски. В същото време за първи път отдавна насам има и нов роден представител в топ 1000 в лицето на Пьотр Нестеров.

Григор Димитров се изкачва с една позиция до №21 с актив от 1785 точки, на 118 зад 20-ия Роберто Баутиста Агут.

Втората ракета на България Димитър Кузманов за следващ път усъвършенства рекордното си класиране след скок с 4 места до №175. Напред с осем позиции е и №357 Адриан Андреев.

Симон Антони Иванов също е на рекордна позиция – №701. Сериозен напредък има и при Габриел Донев, който напредва с 37 места до 832-а позиция.

Безспорно най-впечатляващо е достижението на Пьотр Нестеров. Той е с 692 места напред и дебютира в топ 1000 под №998. Причината е представянето му на М25 шампионата в Скопие, където реализира шест следващи победи, започвайки от квалификации.

В топ 10 единствената смяна е обвързвана със завръщането на Хуберт Хуркач, който измества с по едно място Матео Беретини и Камерън Нори.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР