Обновеното трамвайно трасе по столичната ул. Граф Игнатиев даде дефекти

...
Обновеното трамвайно трасе по столичната ул. Граф Игнатиев даде дефекти
Коментари Харесай

Ремонтът на Графа вече даде дефект, чакат се още

Обновеното трамвайно трасе по столичната ул. " Граф Игнатиев " даде недостатъци няколко месеца, откакто публично бе пуснато в употреба. През уикенда огромна плоча сред релсите в региона на пл " Славейков " се надигна, а настилката изскочи. В понеделник плочата към този момент не стърчеше, само че настилката беше изпочупена от отстраняването на казуса.

Кметът Йорданка Фандъкова съобщи, че повода за дефекта са високите температури и монтирането на " напречните отводнители непосредствено до релсите ". Тя разгласи, че строителят " Джи Пи Груп " ще бъде санкциониран с 280 000 лв.. Глобата е за изпълнителя, макар че Фандъкова подлага на критика за следващ път и работата на проектантите, както и надзора и всички експерти, работили на обекта. " Мен не ме интересуват към този момент оправданията и обясненията ", разяснява кметът и дефинира обстановката като " възмутителна ".

От думите на Фандъкова се разбра още, че евентуално ще се появят и други недостатъци, а санкциите ще продължат.

Глоба за строителя, рецензия за проектантите

Санкцията, която общината постанова на " Джи Пи Груп ", е 5% от цената на обновяването на трамвайното трасе. Като сума тя е най-голямата за компанията досега. За некачествено свършена работа по част от ремонта на ул. " Граф Игнатиев " общината разгласи, че постанова санкция от 109 000 лв. - главно за неравни павета, недобре направени фуги и криви растери, които обаче няма да бъдат поправяни. " Джи Пи Груп " беше глобена и с 57 000 лв. за развалени дървета при ремонта на ул. " Солунска ". Отделно компанията е осъдена с 3000 лв., тъй като не била почистила добре " Графа ". Така общо глобите за строителя досега стават 449 000 лв. при контракт за над 20 млн. лв. без Данък добавена стойност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР