Обновеният екстериорен дизайн придава на XE по-целеустремен и самоуверен вид.

...
Обновеният екстериорен дизайн придава на XE по-целеустремен и самоуверен вид.
Коментари Харесай

Обновеният Jaguar XE с освежен дизайн, нов интериор и много нови технологии

Обновеният екстериорен дизайн придава на XE по-целеустремен и самонадеян тип. Надграждайки красивите пропорции на истинския модел, стремежът към още по-спортно лъчение за новия XE подвига равнището със модерни дизайнерски линии, въодушевени от спортния автомобил F-TYPE. XE наподобява по-широк и по-нисък от преди, с по-големи отвори начело, дръзки графични линии и атлетични форми, загатващи за динамичността и усъвършенстваната аеродинамика на автомобила.

Нови напълно LED предни фарове с впечатляващите присъщи дневни светлини с J-образен силует основават още по-целеустремен външен тип. Задната част на автомобила се отличава също с нов дизайн на бронята и по-тънки напълно LED задни светлини с актуализирана присъща графика, която подчертава върху образната широчина на автомобила, придавайки на XE по-стабилен тип.

За още динамичен темперамент, моделите R-Dynamic включват спомагателни детайли в екстериорния дизайн, в това число изваяни повърхности, въодушевени от дребните крила на самолетите, елементи от тъмна мрежа на задния дифузьор и различни стилове джанти. В интериора спортните препратки не престават със седалки в състезателен жанр с противоположен тегел, пера за промяна на предавките в цвят Satin Chrome и прагове на вратите R-Dynamic.

Красиво направеният напълно нов интериор се отличава с необятна приложимост на меки на досег материали, първокласни фурнири и напълно нови облицовки на вратите, които усъвършенстват преживяването за водач и пасажери, както и го вършат по-практичен. Луксозният и софтуерен интериор на новия XE обезпечава повече комфорт, качество и съгласуваност за всички пасажери. Всеки един аспект в купето е модернизиран за повече улеснение, усъвършенствани места за предпазване на движимости и повишен комфорт за пасажерите.

Взаимстваните от F-TYPE селектор на предавките SportShift и комутатор JaguarDrive Control са ситуирани на обновената централна подпора.

Нов волан, като при напълно електрическия I-PACE, съдържа невидими преди да светнат графики и капацитивни бутони за подсъзнателен надзор на главните функционалности.

Новият XE е също най-интелигентният и най-свързаният автомобил на Jaguar до момента. Информационно-развлекателната система Touch Pro Duo на Jaguar, като при I-PACE, също е налична за първи път, предоставяйки несъзнателен надзор посредством два елегантно интегрирани сензорни екрана с висока резолюция. Безжично зареждане на устройства и технологията Smart Settings също се появяват за първи път при XE.

Първото в сегмента вътрешно огледало за назад виждане ClearSight усъвършенства сигурността и удобството, като обезпечава на лидера свободен аспект към пътя откъм гърба. С помощта на обърната обратно широкоъгълна камера системата подава изображения към екрана с висока резолюция върху вътрешното, безрамково огледало за назад виждане – високите пасажери откъм гърба, затруднената видимост или дъждът не са никакво затруднение при маневриране.

Иън Калъм, Директор Дизайн на Jaguar, показа: „ Уникалността на XE е неговата комплектност. Клиентите получават цялостен пакет прогресивен дизайн, новаторски технологии и изключителна динамичност. Ние не вършим елементарни неща и новият XE е въплъщение на това. С екипът ми усещаме голямо задоволство от това да подобрим автомобил, който познаваме толкоз добре; ние сме живели с него, ние разбираме характера му и е чудесна опция да създадем един страховит автомобил още по-добър. С новия XE направихме тъкмо това по всеки вероятен метод. “

Олекотената структура на каросерията на Jaguar XE, с увеличено наличие на алуминий, продължава да играе съществена роля за пъргавото ръководство, изключителната сигурност и изгодност на автомобила. Алуминият съставлява 75 % от каросерията и се съчетава с одобрени системи за задвижване на задните или на всички колела, окачване с двойни носачи начело и вид Integral Link откъм гърба плюс някои от най-модерните мотори на Jaguar за динамично ръководство и продуктивност.

Стандартно съоръжение при всички модели на XE, Динамичният режим усилва спортния темперамент на автомобила с по-бързи смени на предавките, по-директна сърдечност на педала на газта и по-тежък волан. Водачите могат да трансформират чувството при шофиране още по-лесно с помощта на опционалната система Конфигуруема динамичност. Тази функционалност им разрешава да конфигурират автомобила съгласно персоналните си желания, като изберат настройки Comfort или Dynamic за мотора, скоростната кутия и кормилното ръководство от централния сензорен екран. Когато участва в спецификациите, функционалността Адаптивна динамичност непрестанно контролира амортисьорите, с цел да дава най-благоприятен баланс сред комфорт и финес във всеки един миг и при всевъзможни условия.

Новият XE съдържа автоматизирана трансмисия като общоприетоо съоръжение и се предлага във разновидности със задвижване на задните и на всички колела. Модерната система на Jaguar за задвижване на всички колела (AWD) с въртящ миг при поискване и технологията Intelligent Driveline Dynamics поддържат чувството и пъргавината, присъщи за задвижването на задните колела на XE, като в същото време усъвършенстват динамичността, тягата и увереността на лидера при всевъзможни метеорологични условия. Бензиновият мотор с 300 к.с., оборудван със задвижване на всички колела, форсира от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди.

Новият XE е разполагаем с гама екологични и икономични бензинови и дизелови мотори Ingenium. 2,0-литровият бензинов Ingenium е разполагаем с 250 к.с. и 300 к.с. обозначени с емблемите P250 и P300 надлежно, до момента в който икономичният дизелов Ingenium със 180 к.с., обозначен с емблемата D180, дава 430 Нм въртящ миг и разход на гориво от 4,9 л/100 км.

Спецификациите за първото равнище на съоръжение на Jaguar XE в този момент съдържат автоматизирана трансмисия, 18-инчови джанти, електрически кожени седалки, напълно LED предни фарове и задни светлини с актуализирана присъща графика, помощ при паркиране на челен и заден ход, камера за назад виждане и помощник за придържане в лентата. Клиентите могат да избират сред равнища на съоръжение S, SE и HSE, като всяко от тях е налично и със състезателен образ R-Dynamic. Гамата опционални пакети обезпечават още по-голяма персонализация:

• Пакет Dynamic Handling: Конфигуруема динамичност, Адаптивна динамичност, Мощни спирачки, Оцветени спирачни апарати, Спойлер на капака на багажника

• Пакет Cold Climate: Отопляемо предно стъкло, Отопляем волан, Умиватели на предните фарове

• Пакет Business (само при модели S): Connected Navigation Pro, Пакет Online, Разпознаване на пътните знаци, Адаптивен ограничител на скоростта

• Пакет Technology: Head-Up Дисплей, Соларно предно стъкло, Touch Pro Duo, Интерактивен екран за лидера, Безжично зареждане, Вътрешно огледало за назад виждане ClearSight

• Пакет Convenience: Управляван с жестове похлупак на багажника, Безключов достъп, Електрическо контролиране на кормилната колона, Допълнителни електрически контакти

• Пакет Premium Interior Upgrade: Осветени прагове на вратите, Полирани педали, Програмируемо амбиентно осветяване

Jaguar XE е към този момент разполагаем за поръчка на www.jaguar.bg.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР