Обновената сграда на СУ “П. Кр. Яворов бе открита днес

...
Обновената сграда на СУ “П. Кр. Яворов бе открита днес
Коментари Харесай

Във Варна откриха обновеното училище “П. Кр. Яворов”

Обновената постройка на СУ “П. Кр. Яворов ” бе открита през днешния ден в наличието на кмета на Варна Иван Портних, зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Деница Николова. Домакин на събитието бе шефът на учебното заведение Даринка Божинова.

Сградата е ремонтирана по план “Модернизация на просветителната инфраструктура ” по Оперативна програма “Региони в напредък ”. Съгласно плана е осъществен градивен ремонт на част от първи етаж на блок „ Г “, приложени са енергоефективни ограничения, които включват външна топлоизолация на стени и хидроизолация на покрив. Извършен е ремонт на отоплителната и ел. съоръжения. Осигурена е налична среда на хора с увреждания посредством създаване на метод към постройката, а със средства, отвън плана, се доизгражда асансьор за хора с увреждания. Извършен е ремонт на спортните площадки и тротоарните настилки към постройката, построена е детска площадка с повърхност от 1000 кв. м, с инсталирани на нови уреди и ударопоглъщаща настилка.

Кметът на Варна Иван Портних поздрави целия екип на учебното заведение и благодари за дейната взаимна работа за реализация на плана. Той напомни,че образованието е приоритет № 1 за Варна и тази година функционалност “Образование ” заема 35% от бюджета. По думите му, по Оперативна програма “Региони в напредък ”, Община Варна реновира седем учебни заведения, две професионални гимназии и три детски градини.

“Над 16 млн. лева са фокусирани в вложения в областта на образованието във Варна. С финансиране от Европейския съюз, успяхме да възобновим над 1200 учебни заведения, детски градини и ясли на територията на страната с запас от над 1 милиарда лева ” съобщи зам.-министър Деница Николова. По думите й, след 2020 година се чака нов програмен интервал, с нови запаси и би трябвало да се концентрират напъните в областта на нови способи на образование и съоръжение.

На събитието участваха още районният кмет на “Владиславово ” Николай Костадинов, зам.-кметът Христо Иванов, шефът на дирекция “Образоване и юношески действия ” в Община Варна Лилия Христова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР