Обнадеждаващото е, че след като спряха дъждовете, се нормализира обстановката,

...
Обнадеждаващото е, че след като спряха дъждовете, се нормализира обстановката,
Коментари Харесай

Обстановката по Черноморието се нормализира, каза премиерът Николай Денков

Обнадеждаващото е, че откакто стопираха дъждовете, се възстановява ситуацията, последователно пътищата стават проходими. Това сподели министър председателят акад. Николай Денков пред публицисти във връзка наводненията по Черноморието, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Осигурено е всичко, което е належащо, с цел да не бедстват хората - храна, вода “, уточни министър председателят и добави, че наред с институциите, през днешния ден се включват и доброволците, координирано с спешния щаб.

Министерството на труда и обществената политика и Агенцията за обществено подкрепяне от през днешния ден към този момент са на терен. Те обикалят наводнените къщи, приказват с хората и им изясняват какви са нужните дейности от тяхна страна, с цел да могат да получат помощ, изясни Николай Денков.

„ Непосредствените благоприятни условия са една сума от 1512 лв., които се дават за развалени къщи, пространства. Отделно има друга сума, която е до 2500 лв., обвързвана с развалени електрически уреди. Тези благоприятни условия ще бъдат обезпечени като помощ “, сподели още министър председателят и посочи, че тези средства могат да бъдат получени в период до 1-2 месеца.

Денков разяснява тематиката, откакто взе участие по-рано в церемонията за честването на 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг в София.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР