Обнадеждаващо е, че четири компании проявяват инвеститорски интерес към проекта

...
Обнадеждаващо е, че четири компании проявяват инвеститорски интерес към проекта
Коментари Харесай

Експерт: Обнадеждаващо е, че 4 компании проявяват интерес към АЕЦ Белене

Обнадеждаващо е, че четири компании демонстрират инвеститорски интерес към плана АЕЦ " Белене " , разяснява през днешния ден зам.- ръководителят на комисията по енергетика в Народно събрание Валентин Николов , който взе участие в Международната нуклеарна конференция " Българската атомна енергетика - национална, районна и международна енергийна сигурност ", която стартира край Варна.

Според него, откакто четири компании демонстрират интерес значи, че за плана ще има конкуренция . Той изясни, че през днешния ден в комисия в Народното събрание ще се гледа предлагането, с което се дава мандат на държавното управление да направи нужното за анулация на своето решение от март 2012 година, с което се замразява планът. В четвъртък тази точка ще е първа в съвещанието на Народното събрание, сподели той.

Николов разяснява, че с е дна от точките се дава мандат на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да договаря с евентуални вложители и да приготви търг, с който да бъдат открит евентуален вложител. Сега съотношението на силите в Народно събрание е неповторимо, тъй като всички сега най-малкото не са срещу плана, може да не са " за ", само че най-малкото не са срещу, изясни той.

Николов сподели, че е вероятен и разновидността реакторите за плана " Белене " да бъдат ситуирани на площадката на АЕЦ " Козлодуй " . По думите му даже има действия за лицензирането на площадката на атомната ни централа от Агенцията за нуклеарно контролиране, тъй че и това също е вид.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР