Обменният курс на долара в петък сутринта расте спрямо другите

...
Обменният курс на долара в петък сутринта расте спрямо другите
Коментари Харесай

Доларът се покачва след данните за пазара на труда в САЩ

Обменният курс на $ в петък сутринта пораства по отношение на другите съществени международни валути, като еврото, паунда и йената, след публикуването на статистика за пазара на труда в Съединени американски щати.

Според данните от днешната търговия към 10:15 часа българско време курсът на общата европейска валута по отношение на американската падна до $1,082 дружно евро от $1,0088 за евро при затварянето на предходната сесия.

По отношение на японската валута " зелените пари " нарастват с 0,53% до 136,54 йени за едни $ по отношение на 135,89 йени за $ в края на търговията в четвъртък.

Британската лира стерлинг поевтинява в петък сутринта по отношение на $ с 0,15%, като се обменя по $1,1914 за едни паунд против $1,1930 за паунд ден по-рано.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), се увеличи с 0,19%, до 107,69 пункта, по-широкият WSJ Dollar Index - с 0, 12%.

Първоначалните молби за безработица в Съединени американски щати за седмицата, завършила на 13 август, са намалели с 2000 от ревизираното число от миналата седмица до 250 000, заяви Министерството на труда на страната. Анализаторите, в противен случай, предвидиха, че броят им ще нарасне до 265 000. И знакът от миналата седмица беше ревизиран до 252 хиляди от предходните данни за 262 хиляди заявки.

Безработицата в Съединени американски щати през май остава на равнището от април при 3,6%, а броят на заетите в неселскостопанските браншове на стопанската система се е нараснал с 390 хиляди души.

В допълнение, растежът на курса на американската валута се улеснява от доходността на десетгодишните държавни облигации на Съединени американски щати, която се усилва до 2,906% от предходното равнище на затваряне при 2,875%.

Доларът се ускорява по отношение на главните валути, подсилен от " ястребови " изказвания на представители на американската централна банка. Следващото съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати ще се организира на 20-21 септември. Повечето участници на пазара чакат нарастване от 50 базисни пункта през септември, макар че позволяват нарастване и от 75 базисни пункта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР