Облекчение върху годишния данък, плащан от такситата в София, одобри

...
Облекчение върху годишния данък, плащан от такситата в София, одобри
Коментари Харесай

Под напора на протест София прие облекчение за годишния данък за такситата

Облекчение върху годишния налог, плащан от такситата в София, утвърди в четвъртък Столичният общински съвет до момента в който редица водачи на “жълти коли” стачкуваха пред Столична община. В елементи се предлага данъкът за 2021 година да е в размер на 850 лв.. От тях 300 лв. ще бъдат заплащани от превозвачите, а останалите ще бъдат поети от държавния бюджет, посредством целева дотация за Столична община.

В отчета се показва, че Столичната община, по отношение на актуалното решение, изготвя искане до министъра на превоза за приемане на отплата от държавния бюджет за понижението на приходите от налог върху таксиметров транспорт на пасажери, в размер, избран въз основа на броя на колите, за които е издадено позволение за осъществяване на таксиметров транспорт на пасажери през 2022 година, умножен по разликата сред размера на годишния налог върху таксиметров транспорт на пасажери за 2022 година, избран в Наредбата за установяване на размера на локалните налози на СОС, и минималния размер на налога по Закона за локалните налози и такси от 300 лв..

Решението бе взето до момента в който десетки водачи стачкуваха от сутринта в четвъртък пред Столичната община на ул. " Московска ". Причината – цените им не са променяни от години, а в това време цените на горивата и за поддръжка на колите порастват. Те бяха признати в постройката на общината, с цел да изкажат настояванията си.

Под прозорците на общината водачите настояха за най-малко 50% нарастване на минималната и на оптималната цена, което значи сегашните 77 стотинки денем да стигнат 1.15 лв., а нощната да бъде 1.33.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР