Облекчава се режимът за регистрация на доставчиците на GPS данни

...
Облекчава се режимът за регистрация на доставчиците на GPS данни
Коментари Харесай

По-лек режим на регистрация на доставчиците на GPS данни за тол таксуването

Облекчава се режимът за регистрация на доставчиците на GPS данни за тол таксуване. Това плануват промени в Наредбата за изискванията, реда и разпоредбите за създаване и действие на смесена система за таксуване на другите категории пътни транспортни средства на база време и на база изминато разстояние. Те са утвърдени на съвещанието на кабинета в сряда, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Доставчиците на GPS данни ще дават за обработка на националните и европейските снабдители на услуги - сътрудници на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), информация за географското позициониране на камионите и рейсовете по републиканската пътна мрежа.

На база на обработените GPS данни Националното тол ръководство ще пресмята дължимата тол такса на съответния тежкотоварен автомобил, е посочено в известието.

Отпада сключването на контракти сред АПИ и доставчиците на GPS данни. Предвижда се те да подписват договор с националните и европейските снабдители на тол услуга.

Партньорите на АПИ ще обработват GPS данните и ще ги трансформират в така наречен тол заявления, които ще изпращат към тол системата за пресмятане на дължимата тол такса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР