Облаците се увеличават днес, ще превалява дъжд, по високите места

...
Облаците се увеличават днес, ще превалява дъжд, по високите места
Коментари Харесай

Студ, дъжд и сняг днес, затопляне в края на седмицата |

Облаците се усилват през днешния ден, ще превалява дъжд, по високите места и сняг. Ще духа слаб, след обяд сдържан вятър от изток-североизток. 

Максималните температури ще бъдат сред 7 и 12 градуса. През нощта против сряда преваляванията ще обзет и Централна България, а в Северозападна ще се усилят и ще са най-вече от сняг, съгласно прогнозита на Национален институт по метеорология и хидрология. 

Над планините облачността също ще се усили. Ще има валежи от сняг. Ще духа слаб до сдържан северозападен, след обяд югоизточен вятър. По най-високите върхове на Рила и Пирин вятърът ще е сдържан до мощен от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 3, а на 2000 метра - към минус 4°. 

Облаци ще скрият слънцето е край морето, само че няма да вали. На брега и измежду вълните от 2-3 бала термометрите ще се качат до 8 градуса. 

Утре ще е облачно, ще вали дъжд и сняг. На места ще има виелици и ще се образуват навявания. Температурите ще се намаляват и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 1° и 6°, в Горнотракийската равнина и крайните югозападни региони – сред 7° и 12°. В четвъртък преваляванията последователно ще спрат, само че времето остава студено. Минималните температури в петък ще паднат до минус 10 градуса тук-там. През почивните дни и при започване на идната седмица стартира стопляне. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР