Областно пътно управление-Хасково обяви обществена поръчка за изработване на технически

...
Областно пътно управление-Хасково обяви обществена поръчка за изработване на технически
Коментари Харесай

Търсят кой да направи основен ремонт на важен път край Хасково за над 46 млн. лева

Областно пътно управление-Хасково разгласи социална поръчка за разработване на механически план и осъществяване на главен ремонт на 36 км от пътя Манастир – Тънково .

Отсечката съществена връзка в област Хасково и е различен маршрут на Автомагистрала „ Марица “ . Трасето минава през шест обитаеми места – селата Манастир, Малево,  Корен, Малък извор, Голям извор и Тънково .

Индикативната стойност на п оръчката е 46,8 млн. лв. без Данък добавена стойност, а претендентите могат да подават предложения по нея до 26 юли. 

Третокласният път не е главно ремонтиран от близо 40 години . В правата има 11 мостови уреди , които са построени през 40-те години на XX век , като за някои от тях е належащо уширяване и увеличаване на структурата.

Бъдещият реализатор е належащо да извърши цялостни и детайлни инженерно-геоложки и хидрогеоложки изследвания за подготовката на техническия план за ремонт на пътя и оборудванията. Изработването му е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи . Въз основа на готовата разработка ще може по-късно да се осъществя нужният ремонт на трасето .

Проектантските работи е планувано да се изпълнят за 180 дни в три междинни стадия. Прогнозният период за осъществяване на строителните работи е 600 дни .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР