Областно пътно управление – Кюстендил стартира обществена поръчка за изработване

...
Областно пътно управление – Кюстендил стартира обществена поръчка за изработване
Коментари Харесай

До 14 ноември се подават оферти за технически проекти за ремонта на близо 30 км от път I-6 ГКПП „Гюешево“ - Кюстендил

Областно пътно ръководство – Кюстендил започва социална поръчка за разработване на механически планове за главен ремонт на близо 30 км от път I-6 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ – Кюстендил. По трасето минава главният трафик за Република Северна Македония. Последната рехабилитация на пътя е изпълнена преди 25 години - през 1997 година

Поръчката е в две обособени позиции и прогнозната й стойност е 595 680 без Данък добавена стойност. Срокът за подаване на офертите е до 14 ноември т. година

В първата позиция е изработването на механически план за главен ремонт на 13,2 км от път I-6 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ - Кюстендил. Участъкът, за който е планувано да се изготви планът, е от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ до село Вратца. Трасето минава през селата Каменичка Скакавица, Раненци, Гърляно и Вратца. Ще се ремонтират и четирите мостови уреди в правата: над реките Лебница, Каменичка и Бистрица и над черния път в региона на Вратца. Индикативната стойност на поръчката е 263 480 лева без Данък добавена стойност.

Втората обособена позиция е за планиране на главния ремонт на различен сектор от I-6 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ – София. Това е близо 17-километровата права сред село Жиленци и разклона за село Коняво, която включва и Околовръстния път на Кюстендил. Прогнозната стойност е 332 200 лева без Данък добавена стойност.

Срокът за проектантските работи и по двете обособени позиции е 60 дни, разграничен в три междинни стадия.

Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовите планове по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената, срокът им за осъществяване и ще се пристъпи към избора на реализатори на ремонта и на строителния контрол.

В момента се организира и тръжна процедура за проектирането на още над 60 км от първокласния път I-6, които са на територията на област Бургас. Това е правата Венец – Ветрен, която стартира при с. Венец, след пътен възел „ Петолъчката “, и приключва при пътен възел „ Бургас – запад “, където е връзката с Автомагистрала „ Тракия “ и e кв. „ Ветрен “ на гр. Бургас. Трасето минава през 4 обитаеми места – с. Венец, Карнобат, Айтос и кв. „ Ветрен “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР