Областният управител Здравко Димитров спечели най-много гласове по време на

...
Областният управител Здравко Димитров спечели най-много гласове по време на
Коментари Харесай

В Западен издигнаха Здравко Димитров за кмет на Пловдив

Областният шеф Здравко Димитров завоюва най-вече гласове по време на номинациите за кмет на Пловдив в партийната конструкция на ГЕРБ в регион " Западен ". За Димитров гласоподаваха 59 негови съпартийци от общо 72, участвали на събранието.

Общо 7 претенденти за градоначалник бяха номинирани.

Действащият кмет Иван Тотев беше подсилен от 41 деятели по предложение на кмета на регион " Западен " Димитър Колев. Номинацията беше опонирана от залата с увещание, че Тотев е дал самоотвод и не желае да взе участие в надпреварата за трети мандат.

За Димитър Колев гласоподаваха 48 негови съпартийци, а за кмета на регион " Централен " Георги Стаменов - 15.

Заместник-кметицата на регион " Западен " Нонка Симеонова предложи кметът на регион " Тракия " Костадин Димитров за градоначалник. Подкрепиха го 27 членове на ГЕРБ.

За Стефан Шилев - шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда, гласоподаваха единствено 9.

Бившият началник на Областно пътно ръководство Петър Попов издигна кандидатурата на Радослава Ташкова, която е началник на общинските съветници от ГЕРБ, за кмет на Пловдив. Тя събра едвам 12 гласа.

Петър Попов гласоподава срещу номинацията си, както направи предходната вечер и неговият сътрудник от ГЕРБ Костадин Язов на събранието в регион " Южен ".

Димитър Колев, който е кмет на регион " Западен ", получи най-вече номинации за същия пост. За Общинския съвет най-силна поддръжка имаше сегашният консултант и началник на партийната конструкция на ГЕРБ в регион " Западен " Ясен Михайлов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР