Областният управител Здравко Димитров и главният експерт по сигурността на

...
Областният управител Здравко Димитров и главният експерт по сигурността на
Коментари Харесай

Здравко Димитров пак провери пътя Асеновград - Пловдив

Областният шеф Здравко Димитров и основният специалист по сигурността на Областна администрация – Пловдив Валери Баранов направиха следващата ревизия на пътя Пловдив- Асеновград.

На обекта сега е концентрирано огромно количество строителна техника, багери, валяци и голям запас от строителни служащи, които извършват прецизно поставените им задания.

В момента пътните служащи поставят изравнителен и усилващ 6 см. слой биндер асфалт. Инж. Паун Иванов от компания „ ИСА 2000 “ изясни, че този пласт е нужен, с цел да се увеличи здравината и издръжливостта на настилката. Обектът се извършва с единствената в България асфалтополагаща машина VŐGELE, чиято работна повърхност на полагащата дъска е 12.5 метра и разрешава трасето да се асфалтира по едно и също време.

По този метод се заобикалят надлъжните фуги и се реализира извънредно положително качество на настилката. Дебелината на полагащия слой се управлява автоматизирано посредством електронна система и височинен осезател, който се плъзга по повърхността на главния асфалтов слой.

Инж. Иванов изясни, че изборът и технологията на полагане на асфалтовите пластове по дължината на трасето е новаторски и е от извънредно значимо значение за качеството и здравината на пътната настилка.

Той даде обещание, че полагането на биндер настилката по новото трасе при положително време ще завърши до 17 декември след което ще бъде направена нова организация на придвижването, с цел да се стартира рехабилитацията на остарялото трасе.

Областният шеф остана доловен от качеството и темповете, с които строителите извършват дилемите си, и интензивния развой на работа, който ще разреши обектът да бъде приключен качествено и в период.

В момента вървят процедурите и за локалните платна и кръговите кръстовища, които би трябвало да бъдат построени паралелно с главното трасе. /Марица.бг
тагове здравко димитров асанивград-пловдив  Здравко Димитров отново ревизира пътя Асеновград - Пловдив  Здравко Димитров отново ревизира пътя Асеновград - Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР