Областният управител на Враца Стефан Красимиров предупреди кметовете на общини

...
Областният управител на Враца Стефан Красимиров предупреди кметовете на общини
Коментари Харесай

Областният управител на Враца отменя режима на уличното осветление в областта

Областният шеф на Враца Стефан Красимиров предизвести кметовете на общини в региона, че ще анулира издадени от тях заповеди за ограничение на уличното осветяване в нощните часове на денонощието, оповестиха от регионалната администрация.

По предписание на регионалния шеф е изискана информация от общинските администрации на територията на региона за въведени или предвиждани ограничения за ограничение потреблението на електричество.

По данни на общините към 1 февруари режим на уличното осветяване е въведен в общините Оряхово и Криводол и в някои от обитаемоте места в община Козлодуй, като е лимитирано и осветлението в парковете и градините. Възнамеряват да вкарат режим на улично осветяване общините Борован, Бяла Слатина, Враца и Мизия, прецизират в известието.

Областният шеф обръща внимание на кметовете на общините от област Враца, че според член 92, алинея 1 от Закона за устройство на територията, външно изкуствено осветяване на улици, площади, паркове, градини и други недвижими парцели - обществена общинска благосъстоятелност, наложително се обезпечава от общините, с цел да се основат условия за безвредно нощно придвижване, както и на подобаващ нощен образ на обитаемоте места

. Той е показал, представен в известието, че при постъпили тъжби от жители против заповеди на кметове на общини за ограничение на уличното осветяване в тъмната част на денонощието, тези заповеди ще бъдат проверявани по реда на член 45, алинея 1 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация и ще бъдат отменяни като незаконосъобразни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР