Областният управител на Варна Марио Смърков и началникът на Регионалното

...
Областният управител на Варна Марио Смърков и началникът на Регионалното
Коментари Харесай

Наградиха младежите, спасявали хора в огнения ад в село Рояк

Областният шеф на Варна Марио Смърков и началникът на Регионалното ръководство по образованието във Варна Ирена Радева наградиха четиримата младежи, спасявали хора при пожара в Дома за възрастни хора в село Рояк.

За героичната си постъпка бяха отличени деветокласниците Мерт Ахмедов и Селим Хасанов и десетокласниците Фуркан Тансел и Октай Османов, всички ученици на СУ " Св. Климент Охридски " в Дългопол.

Момчетата споделиха през днешния ден по какъв начин са реагирали при типа на пожара, само че не скриха, че е имало и доза боязън.

" Странно чувство е. Когато видиш нещо такова, разбираш, че няма какво да се прави, и забравяш страха си ", уточни Фуркан Тансел.

" Половината хора в дома спяха, имаше една неподвижна жена, изнесохме я на ръце с одеяло ", показа Октай Османов.

Момчетата бяха безапелационни, че не се усещат герои, а това да окажеш помощ на хора в потребност е нещо естествено и човешко.

" С това, което сте създали, връщате вярата на всички българи в положителното. За една нощ вие се превърнахте в смели мъже с тази постъпка ", съобщи регионалният шеф Марио Смърков и връчи на всеки от младежите благодарствена грамота за проявената храброст, гражданска героизъм, жертвоготовност и бърза реакция.

" Това, което са създали тези младежи, потвърждава, че всички - родители, учители, учебно заведение, сме си свършили работата и сме възпитали положителни хора. Торди сме с това, че техните близки и преподавателите са ги формирали като същински хора. Доброто е силата и светлината ", съобщи началникът на РУО Варна Ирена Радева. 

На финала на срещата млада актриса от ДЮТ " Златното ключе " при ЦПЛР–ОДК Варна сервира под формата на сценичен очерк роман на актуален български публицист.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР