Областният управител на Варна Благомир Коцев от ПП няма достъп

...
Областният управител на Варна Благомир Коцев от ПП няма достъп
Коментари Харесай

След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация

Областният шеф на Варна Благомир Коцев от Политическа партия няма достъп до класифицирана информация!

Това стана ясно от отговор на премиера Кирил Петков на парламентарен въпрос на депутата от ГЕРБ/СДС Славена Точева, изпратен на 04.052022 година Според премиера в закона „нямало императивно изискване“ за сходно право. Но повече от императивно е задължението да има достъп до значими държавни и служебни документи в условия на близка до нашата територия война и в най-тежка икономическа и финансова рецесия, другояче е единствено фигурант. Скандалната липса на такова пълномощие за държавен чиновник, който ръководи един от най-големите райони в страната, била решена с назначение на специалист по сигурността на информацията, който има право да преглежда документи със съответния ГРИФ „Секретно“, „ Поверително ” или даже най-ниското равнище за „ Служебно прилагане ”.
На процедура това значи, че от назначението му на 24.02.2022 г, когато избухна и войната против Украйна на километри от нас, Благомир Коцев не получава значима държавна секретна информация от службите. Освен в случай че въпросният служител не му я споделя на ухо! В отговора на Кирил Петков е посочено още, че регионалният шеф на Варна е инициирал процедура за приемане на достъп с оглед осъществяване на функционалностите, които реализира в Областния съвет по сигурността. Защо още преди 3 месеца регионалният шеф на Варна не е изискал или не е получил достъп до класифицирана информация? Законно и морално ли е този човек да ръководи района във времена, когато вътрешната сигурност е изключително значима за страната? Вярно ли е, че изследването му в службите за надежност е блъснало на камък поради към този момент запорираните сметки на фамилните му компании от Дойче банк с решение на холандския съд?
Въпроси, на които Коцев дължи отговори на варненската общност. Липсата на бистрота сгъстява така и така мъглата с отсрочване на назначението му, което може да е било поради изискването за ценз за поста.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР