Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров и бившият световен

...
Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров и бившият световен
Коментари Харесай

Илиан Тодоров и Анатолий Карпов играха шах и подписаха споразумение

Областният шеф на Софийска област Илиан Тодоров и някогашният международен първенец по шахмат и народен представител от Руската Дума Анатолий Карпов изиграха партия шах, след което подписаха съглашение за взаимни дейности за развиване на шахмата в областта на образованието, оповестиха от пресцентъра на регионалния шеф.

По силата на Споразумението учители от региона ще могат да се образоват в Държавна самостоятелна институция към Тюменска област „ Областен шахматен център А.Е.Карпов “ в областта на шахмата, да вземат участие в майсторски класове и открити уроци по шахмат. Придобилите подготовка учители ще разпространяват шахмата измежду децата, ще вземат участие в организацията на образования, майсторски класове и открити уроци по шахмат в Софийска област.

Карпов акцентира, че в Тюмен имат мощен учебен център по шах, като в този момент се преподава в 360 учебни заведения и 70 детски градини при 5-6 годишните, и са подготвени да споделят своя опит. Той дефинира България като неповторима страна в шахмата, тъй като единствено три страни в света имат призови шахматисти по едно и също време при мъжете и дамите – някогашният Съюз на съветските социалистически републики, Китай и България.

Тодоров благодари на Карпов и го увери, че ще постави оптимални старания шахматът да се развива като водещ спорт измежду децата и учениците в Софийска област.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР