Областният управител на Смолян Емил Хумчев инспектира ремонтните дейности по

...
Областният управител на Смолян Емил Хумчев инспектира ремонтните дейности по
Коментари Харесай

След пороите през декември: Започна дългоочакваният ремонт на пътя до Триград

Областният шеф на Смолян Емил Хумчев инспектира ремонтните действия по пътя Тешел-Триград, които към този момент започнаха, оповестиха от Областна администрация.
 Областна администрация-Смолян
Заедно с него бяха заместник-областният шеф Явор Руженов и кметът на Община Девин Здравко Иванов.

Ремонта ще се прави от компания „ Иса 2000 " ЕООД, която завоюва публичната поръчка за строителните действия.
 Областна администрация-Смолян
Реконструкцията ще се извърши на три стадия, като цената им е близо 1 254 394,46 лева, без Данък добавена стойност. Средствата са отпуснати от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.
 Областна администрация-Смолян
Пътят пострада от проливните дъждове на 11 против 12 декември предходната година. На този стадий коли за и от селата Триград, Водни пад, Жребево и Кестен, с е пропущат вечер от 17:00 часа до 08:00 часа сутринта.
 Областна администрация-Смолян
В останалата част на денонощието пътният сектор се затваря, поради строителните действия. Има и обходен път от Ягодина до Триград, който е за високо проходими коли,  включително и за профилираните служби.

Припомняме, че през декември 100-метров водовъртеж опустоши инфраструктурата в пещерата Дяволско гърло при наводненията в Смолянско, а регионалният шеф обяви частично бедствено положение в региона.

Реки излезнаха от коритата си, а редица обитаеми места останаха без ток, като вредите бяха огромни. Пътят до Триград беше непристъпен, като хората прехвърляха хранителни продукти и сметта на ръка през пропадналия сектор.

Жителите на селото стачкуваха, като главното им искане беше незабавен ремонт на пътя към Триград, който беше затворен след провалите от наводненията на 12 декември 2021 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР